Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Kalousek: Babiš a spol. umí jenom slibovat. Žárlí, opřela se do něj členka ANO

Miroslav Kalousek se opět pustil do rodící se vládní koalice. Jana Lorencová (ANO) se mu nebála odvětit
Miroslav Kalousek se opět pustil do rodící se vládní koalice. Jana Lorencová (ANO) se mu nebála odvětit  (Autor: ČTK)
Autor: simao - 
6. ledna 2014
10:30

Miroslav Kalousek (TOP 09) si opět neodpustil rýpnutí do Andreje Babiše, potažmo celé nově zrozené vládní koalice. Všechny strany prý jen kritizovaly předchozí vládu, slibovaly, ale samy nepřináší žádný recept na to, aby bylo líp. Podle Jany Lorencové (ANO) však Kalousek těžko snáší, že už není na výsluní.

"Už tři měsíce skládají vládu," povzdechl si Miroslav Kalousek v nedělní Partii na FTV Prima směrem k vládní koalici, která by právě dnes měla podepsat svůj koaliční program. "Všechny tři strany se významným způsobem profilovaly na kritice poměrů v minulých letech. Tvrdily, s naprostou jistotou, že vědí jak na to, že mají recept, že mají připravené lidi. Po třech měsících vyjednávání s krajemi všichni cítí jenom rozpaky," pokračoval místopředseda TOP 09.

Výsledek je podle Kalouska jasný. Koaliční partneři značně tápou: "Je zřejmé, že neví jak na to a že neměli ani připravené lidi. Ale uměli slibovat, že bude líp. Už neuměli říct jak a bohužel to neumí říct ani teď," zakončil svou plamennou řeč. Není to přitom zdaleka poprvé, co se Kalousek pustil do vítězných stran. Na mušce má především "oligarchu" Andreje Babiše, jak miliardáře a svého pravděpodobného nástupce v čele ministerstva financí příležitostně označuje.

Tři měsíce není zase tak dlouhá doba, oponuje však v Parlamentních listech členka ANO, investigativní novinářka Jana Lorencová. "Jak znám pana Babiše, jde mu o to, aby vláda byla co nejlépe poskládaná," myslí si. Kalousek podle ní "těžko snáší, když je někdo jiný u veřejnosti na výsluní. On se rád předvádí. A teď je tu někdo, kdo je schopen normální lidi oslovit lépe než on. Což mu vadí."

jarypadlo ( 7. ledna 2014 08:55 )

Kalouska ministrem financí-to je jako posadit psa k míse uzenin a zavelet: "hlídej". Každá potrefená sv.i.ně se ozve.

andys8 ( 7. ledna 2014 07:36 )

Největší zloděj a vlastizrádce opět vylez z nory , aby hlásal svá opilecká hesla. Zalez šmejde a buď rád, že ještě nesedíš, snad na tebe také někdy dojde!

evelajn3 ( 7. ledna 2014 01:28 )

evelajn3 ( 7. ledna 2014 01:27 )

evelajn3 ( 7. ledna 2014 01:27 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa