Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Kalousek pálí ostrými: Zeman se dopouští zvůle, Zemanovci jsou jako Henleinovci!

Miroslav Kalousek se opět pustil do prezidenta Zemana
Miroslav Kalousek se opět pustil do prezidenta Zemana  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák, Ladislav Křivan)
Autor: simao - 
25. září 2013
14:18

Miroslav Kalousek má znovu nabito ostrými a pálí kolem sebe, jak se dá. Jeho terčem se opět stal prezident Miloš Zeman kvůli vyjádření o "vyhrožování podnikatelům". A pak Zemanova oblíbená partaj Zemanovci. Prý jsou něco jako sudetoněmečtí Henleinovci... A na závěr to od místopředsedy TOP 09 schytala také Rusnokova vláda.

Miloš Zeman se nechal slyšet, že až se ho někdo zeptá, aby ho zařadil do podnikatelské mise, přistoupí k vydírání a požádá dotyčného podnikatele, aby mu přispěl na jeho účet na pomoc splácení státního dluhu. Slova o výhrůžkách nenechal bez povšimnutí Miroslav Kalousek. Vykládá si je však po svém.

Kalousek: Starý pes Zeman se dopouští zvůle

"Každý veřejný úřad, i ten prezidentský, je služba, nikoli zvůle. Pokud prezident veřejně říká, že někomu z podnikatelů poskytne svoji politickou proexportní podporu, a jinému nikoli, podle toho jak servilně se budou chovat k jeho nepříliš smysluplnému nápadu, pak nevykonává službu, ale dopouští se zvůle," zareagoval místopředseda TOP 09, který nevynechá příležitost rýpnout si do jím nenáviděného prezidenta. Zeman podle něj "deformuje prostředí na základě jediného kritéria – osobních sympatií či antipatií." Ale Kalouska to nepřekvapuje: "Konec konců dělal to vždycky a starého psa novým kouskům nenaučíš," dodal exministr financí.

Kritice však podrobil i Rusnokovu úřednickou vládu. Za to, jaký projednává nový státní rozpočet. "Vláda dnes předkládá státní rozpočet s výdaji o 24 miliard vyššími, než jsem navrhoval já. To se to rozdává bez legitimity a odpovědnosti," zlobí se Kalousek.

Zemanovci jsou prý jako Henleinovci

Jeho pozornosti pak neunikly ani rozpory u volebních konkurentů a oblíbené prezidentovy strany SPOZ Zemanovců. Když si jejich místopředsedkyně Dita Portová postěžovala na změny na volebních kandidátkách v otevřeném dopise čestnému předsedovi SPOZ Zemanovi, utrousil Kalousek další štiplavou poznámku. A přirovnal Zemanovce k sudetoněmeckým Henleinovcům, kteří nechvalně prosluli stupňováním požadavků na českou vládu tak, jak nacistický vůdce Adolf Hitler pískal a po mnichovském diktátu se stali pod vedením Gruppenführera Konráda Henleina součástí nacistické NSDAP. S "Antizemanem" Kalouskem zkrátka nikdy není nuda.

cipisek134 ( 30. září 2013 13:21 )

japome: Tak tak, tady bude Zemanovo.

japome ( 30. září 2013 06:59 )

nikdo tě tu nedrží venku na tebe určitě čekají s otevřenou náručí ale tady bude ZEMANOVO

japome ( 30. září 2013 06:55 )

budeme ho volit máš smůlu a zadarmo

japome ( 30. září 2013 06:53 )

čteš asi blbé noviny pana prezidenta miluje víc lidí než předtím a nedivím se

japome ( 30. září 2013 06:50 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa