Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Ten Fischer asi bude správný ministr financí. Za dva dny splatil dluhy za 4 miliony! Ale jen ty svoje...

Příští ministr financí Jan Fischer splatil dluhy za neúspěšnou prezidentskou kampaň
Příští ministr financí Jan Fischer splatil dluhy za neúspěšnou prezidentskou kampaň  (Autor: ČTK)
Autor: psch, ČTK - 
9. července 2013
09:43

Půl roku po neúspěšných prezidentských volbách Jan Fischer splatil dluhy z kampaně. Z čista jasna na jeho účet přišly čtyři miliony, z toho 3,4 milionu jenom za dva dny! Víme, od koho jsou.

Zázrak! Asi jenom takhle se dá vysvětlit stav transparentního účtu Jana Fischera. Zatímco jako neúspěšný prezidentský kandidát o peníze bojoval, s titulem nového ministra financí se sponzoři najednou uvolili a jenom za dva dny mu poslali dohromady 3,4 milionu. S předchozími dary je Fischer už v plusu!

Dodržel slib

Jak slíbil, tak se stalo. Fischer splatil dluh, ještě dneska ráno mu přišly na účet dva miliony od Davida Sivora. Dříve mu v hotovosti na účet vložil milion a 340 tisíc podle Aktuálně.cz podnikatel Ladislav Dráb. 4. července pak dostal milion od Daniela Paľka, předsedy představenstva právnické firmy BSP Lawyer Partners.

"Tohle je můj závazek soukromý, s kterým se samozřejmě v nejbližší době vyrovnám, pokud ne dnes, tak zítra (v úterý). Ta jednání pokročila tak, jak jsem sliboval. Jména sponzorů uvidíte na transparentním účtu," uvedl Fischer v pondělí.

Rekordman Chrenek

Největším Fischerovým sponzorem je ale stále podnikatel Tomáš Chrenek, který na transparentní účet věnoval milosrdný dar v hodnotě 14 milionů korun. Další čtyři miliony má od směnárníka Mikuláše Švedy.

Výpis z transparentního účtu Jana Fischera Výpis z transparentního účtu Jana Fischera | Repro rb.cz

itartas ( 10. července 2013 15:51 )

...samozřejmě, že mu pomohli pracháči, copak asi za to budou chtít....no jenom tak se melouny nepůjčují nebo nedávají, to je jasný!!!

dadaveve ( 10. července 2013 08:30 )

no kdyby se nesral zpátky, tak ty dluhy splácí ještě pár let... všechno to jsou podvodníci...

dadaveve ( 10. července 2013 08:29 )

zázrak! další ***, o který si možná taky počteme až bude sedět ve vazbě....

alenall ( 9. července 2013 19:28 )

To je šílené, jaká je tady antisemitská ž.umpa. Ten člověk vám nic neudělal, v porovnání s těma lumpama co kradou na každém kroku. Nemusí být každý každému sympatický, ale je podivné, že měl před prezidentskými volbami takové preference, že bylo skoro jasné že bude prezidentem. Pak nastoupila smečka, která ho začala špinit a ničit za věci, které dělala i většina ostatních politiků, komunista apod. Jenom aby prosadili staré číro. Ještě že aspoň to nevyšlo. Je mi jasné, kdo tady sedí a dští jedy. Normální lidi nesedí u počítače, ale jdou něco smysluplného dělat. Jdu taky. Tak pokračujte a užívejte si to tady.

aluman ( 9. července 2013 16:35 )

To bylo o tobě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa