Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kalousek o Janu Fischerovi: Zemanův pokusný králík a normalizační kariérista

Autor: simao, ČTK - 
8. července 2013
14:29

Jan Fischer je posledním dílkem do skládačky úřednické vlády. K volbě svého nástupce v čele ministerstva financí se však končící ministr Miroslav Kalousek vyjádřil bez servítek. Fischer je podle něj normalizační kariérista, který se nyní stal pokusným králíkem prezidenta Zemana.

Miroslav Kalousek má na ministerstvu financí již sbaleno, před odchodem ještě stačil vyjádřit ke svému nástupci. Jana Fischera, kterého premiér úřednické vlády Rusnok navrhl na tuto funkci, mu je prý líto.

"Cesta od favorita prezidentské volby až po pokusného králíka v Zemanově experimentu musí být velmi hořký lidský příběh. Ale pravděpodobně typický pro bývalého normalizačního kariéristu," uvedl dnes Miroslav Kalousek.

Zadlužený Jan Fischer, který ještě nestihl splatit dluh z prezidentské kampaně, se stane ministrem financí ve středu, kdy by prezident Zeman měl jmenovat úřednickou vládu.

Kalousek: Kasu předávám v neskonale lepším stavu

"Ujmout se tohoto resortu není pro nikoho snadné... Nikdo žádné školy nevyjde jako ministr financí," uvedl dnes na adresu Fischera premiér Rusnok, který chce s Fischerem úzce spolupracovat a udělal z něj dokonce místopředsedu úřednické vlády.

Společný brífink Rusnoka a Fischera přitom proběhl jen krátce poté, co končící ministr financí Kalousek naposledy před novináři promlouval o svém ministerstvu.

"Jsem hrdý na to, že předávám veřejné rozpočty a především důvěryhodnost ČR na finančních trzích v neskonale lepším stavu, než jsme ji převzali po Fischerově vládě," tvrdil Kalousek. A poté podrobil svého nástupce tvrdé kritice, při které narážel i na Fischerovo členství v KSČ, za které byl Fischer kritizován i během boje o Hrad.

seram ( 15. července 2013 16:36 )

Co ty jsi za zbohatlíka ,že tady tak dokonale meleš nesmysly a slátaniny.Buď jsi provokatér a nebo B:L:B:

seram ( 15. července 2013 16:33 )

To se ti tak líbí tato vláda nenažraců a korupčníků.že jí tak fandíš?Kolik ti dovolili nakrást,že ti tak budou chybět?

seram ( 15. července 2013 16:28 )

Podle mě Kalous už má zabalíno jak na ministerstvu tak i doma a jistě má v zahraničí nasyslené slušné konto tak jak opravdu skončí tato vláda tak ožrala kopne do vrtule a zdrhne za kopečky a bude si užívat v JAR nebo někde na nějakém ostrově nakradené prachy a možná se z toho jak nás ochcával uchlastá.

seram ( 15. července 2013 16:21 )

Za holé zadele v Řecku může hlavně MMF.Ten zasáhl v Jižní Americe a kdyby se od něho neodtrhli tak jsou taky v řiti,ale trhli se a jsou zase OK.MMF je největší svinstvo co mohlo na světě vzniknout,protože ten ovládá veškeré finance a jen půjčuje na vysoké úroky a stát,který nemůže tak vysoké úroky splácet tak si opět půjčí a pak jde do kopru.A Řecko je na tom podobně jen s tím rozdílem ,že dostává dotace od EU a ještě si přibrali k tomu euro a to je dorazilo.A EU také ovládá MMF proto to stojí v celé Evropě za prd.

seram ( 15. července 2013 15:42 )

Kdy už ten narcis Ožrala Kaldón bude zticha.Republiku zadlužil a teď se chvástá jak se dobře staral o finance.Ten už tak lže,že si věří.Ihned na léčení s ním už ani neví co říká má už místo mozku z chlastu kostku.Jak takovej magor mohl dostat do rukou erár tak to mi hlava nebere.Hned jak bude mít po imunutě tak za katr sním a ještě k tomu protialkoholní léčení,protože je už tak vypitej,že pořád lže a myslí si že je pánem planety

Zobrazit celou diskusi