Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Kalousek o razii při kauze Nagyová: Vtrhlo k nám osm policajtů. Zbytečně moc!

Miroslav Kalousek zavzpomínal, jak vypadala razie při kauze Nagyová u něj na ministerstvu
Miroslav Kalousek zavzpomínal, jak vypadala razie při kauze Nagyová u něj na ministerstvu  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao - 
5. července 2013
05:00

Útoky Miroslava Kalouska neberou konce. Nenechává odpočnout Miloši Zemanovi, podivuje se nad postupem policie a státního zastupitelství kvůli tomu, že ve vězení stále sedí obžalovaní z kauzy Nagyová. Jenže neskrývá se za útočností ministra financí v demisi něco dalšího?

"Viděl jsem, jak si na ministerstvo financí přišlo osm důstojníků pro jeden spis, jenž se dal vyžádat a doručit jakýmkoli civilním způsobem. Místo toho jsem ale viděl naprosto nejdražší poštu na světě," říká Miroslav Kalousek v aktuálním čísle časopisu Reflex ke kauze Nagyová a rozsáhlé razii na úředníky, politiky a kmotry.

Kalouskova rovnice: 8 policistů nese 7 papírů

Kalousek tak upozorňuje, že celý zásah mu přišel nepřiměřený. A neodpouští si celou situaci zlehčit. Podivuje se nad počtem osmi policistů, kteří zamířili na jeho ministertsvo. "Dlouze jsme přemýšleli, proč zrovna osm (policistů). Došli jsme k tomu, že spis má sedm stran, takže na každého policistu vycházela jedna strana a jeden policista tomu velel," dodává Kalousek v Reflexu.

Šli prý pro spis o Šnajdrovi

Na otázku, jaký spis si policisté odnesli, Kalousek odpovídá: "Jak byl Marek Šnajdr zvolen do dozorčí rady Čepro." Naráží tak na trafiku pro jednoho z obviněných, někdejšího rebela z ODS a exposlance Šnajdra, který složil poslanecký mandát a dostal za to teplé místečko ve státním podniku.

Šnajdr tak vlastně pomohl Kalouskovi, protože umožnil projít Sněmovnou daňovému balíčku, tolik důležitému pro vládu i ministerstvo financí. Kalousek si však stále nemyslí, že to byly trafiky, co rebely Šnajdra, Fuksu a Tluchoře přesvědčilo. A podivuje se i přetrvávající vazbě pro politiky.

"Je určitě dobře, že lidé činní v trestním řízení se věnují čemukoli, co se týká propojených struktur kolem takzvaných kmotrů. Je nicméně tristní, když na základě bombastické akce sedí v cele jako zločinci lidé, kteří neudělali nic jiného, než že přijali pracovní nabídku, jež odpovídala jejich kvalifikaci, zatímco kmotři dál vesele brázdí Jadran," dodává Kalousek.

Má Kalousek také strach?

Kalousek upozorňuje také na to, že se sám přihlásil k výslechu v kauze Nagyová. Vystupuje suverénně a tvrdí, že s trafikami pro exposlance nemá nic společného. Jenže ne všechny věci musí být takové, jaké se na první pohled zdají... "Kalousek má strach z toho, že někdo zjistí, co vše se na financích najde," tvrdí politický analytik Štěpán Kotrba v komentáři pro Parlamentní listy, který si myslí, že i Kalousek má pár kostlivců ve skříni.

handgood ( 9. července 2013 16:30 )

Kalousku, ty starý kozáku, ty neznáš vtipy o policajtech? Když k výměně žárovky musí být tři, tak se nediv, že k ministrovi financí jich musí přijít poněkud větší počet. Na to bys měl být hrdý, ne si stěžovat.

rudyptak48 ( 5. července 2013 16:38 )

Kalousku, Kalousku, abys neskončil jako doktor Ráth. Ten také všechny osočoval, každému spílal do zlodějů a podvodníku a jak dopadl? Žeby se už nitky korupce stahovaly i kolem tebe?

vrtajzub ( 5. července 2013 13:14 )

Takže policajtov bolo zbytočne moc ? A čo potom počet úradníkov na úrade vlády, alebo sobných obsmradačov s nehorázne vysokým prijmom za nič,pod taktovkov vládnych superzlodejov sediacich na najvyšších miestach vo vláde s pozlátenými mozgami, bohurovní, tváriacimi sa že pracujú pre blaho svojho národa ? Tých je málo ? Alebo dpokonca neexistujú ?

vrtajzub ( 5. července 2013 12:45 )

Hmmm....ked mál údajný zločinec 8O kg, tak na každých 10 kg jeho živej váhy, pripadal 1 poolicajt, psychická zaťaž policajta pri urputnom vydávaní zúrivého jačania a váha výzbroja vysavuje policajta kalorickému super spalovaniu a ubytku fyzických síl, preto ten počet policajtov je zaručene norma EU

itartas ( 5. července 2013 12:27 )

Prosím vás tady přece nejde o to kdo je komu jak sympatický, kdo se komu jeví jako větší bandita či naopak menší. Tady přece jde úplně o něco jiného. Tady jde o nástroj moci, který má v rukách kdo? My to obyčejní občané to nejsme, pravice evidentně taky ne...tedy zbývá jedině levice. A kdo je levicí v tomto státě? A máme hned jasno o co jde, ale to už není levice jaká bývala po válce, to už je ta mazaná, která se paktuje desítky let jak prodejná *** s těmi kdo dá víc. Kdo dá víc, kdo má prachy, kdo je schopen to všechno zafinancovat? A poměrně jednoduchou dedukcí se mohu dopátrat o co v jádru jde, pokud ovšem budu chtít a nebudu mít v hlavě nasrá..!

Zobrazit celou diskusi