Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Zeman je samovládce jako Putin, bouří znechucený Kalousek!

Podle Miroslava Kalouska se Miloš Zeman chová jako Vladimir Putin
Podle Miroslava Kalouska se Miloš Zeman chová jako Vladimir Putin  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák, ČTK, EPA)
Autor: simao, ČTK - 
2. července 2013
16:13

Miroslav Kalousek se opět pustil do Miloše Zemana, prý se chová jako ruský samovládce gosudar. A přirovnal Zemana k ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi. Jenže schytal to třeba ze své někdejší strany - od místopředsedy KDU-ČSL Jurečky, podle kterého mění Kalousek názory jako ponožky.

"Putinovský režim také říká, že je demokratický, také je tam nějaká Duma, také je tam nějaká vláda, ale o všem rozhoduje prezident Putin," rozčiluje se Miroslav Kalousek (TOP 09) v rozhovoru pro idnes.cz.

A dál tak naráží na Zemanovo rozhodnutí nejmenovat premiérkou Miroslavu Němcovou, i když měla údajně 101 hlasů podporu v poslanecké sněmovně. 

Podle Kalouska se Zeman chová jako gosudar, což je historické označení pro ruského vladaře. "Pan prezident respektuje většinu v parlamentu, gosudar, což není žádná urážka, gosudar je samovládce, se na politickou většinu v parlamentu nemusí ohlížet," vysvětluje Kalousek, podle kterého se nestalo, aby se prezident nikdy neohlížel na většinu ve Sněmovně a "najmenoval si vládu, jakou on sám uzná za vhodnou."

Kalousek mění názory jako ponožky, tvrdí místopředseda lidovců

Kalousek se tak při dalším ze svých protizemanovských výroků vyjádřil i pro ústavní omezení prezidentových pravomocí. Jenže sám za to schytal kritiku. Ústavu prý rozhodně nelze měnit na přání politiků, kterým teče do bot, nechal se třeba slyšet předseda ústavně právního výboru Senátu Miroslav Antl (ČSSD).

"Miroslav Kalousek dělá přesně to, co vždy. Chce to být on, kdo nastoluje debatu, kdo určuje pravidla hry a vůbec mu nevadí, že přitom mění názory jako ponožky," tvrdí pak místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka v rozhovoru pro Parlamentní listy.

"To se ostatně ukazuje z jeho vyjádření za poslední tři týdny. Nejprve prosazoval vládu na půdorysu současné koalice, pak hovořil o nutnosti předčasných voleb a nyní již ve své rétorice přešel do role ochránce před putinovským režimem," dodal Jurečka, který doufá, že by na problémech vládních stran mohli vydělat právě lidovci.

namoroman ( 3. července 2013 09:27 )

Česko je nehorší v čerpání dotací EU!!! Dnešní zpráva Kalousek je ještě ministr financí?Byl oceněn jako nejlepší.Ale za tohle by měl být hnán k odpovědnosti!!! On je schopen mlít,že peníze nejsou.Zřejmě EU nastavila takové podmínky čerpání a jejich kontrolu, že se přestalo vyplácet dotace čerpat,protože se nedá čerpat do vlastních kapes těch kdo to tady umožňují a schvalují. Navíc asi tady bude závist,že někdo něco dostane normálním způsobem,zatímco oni musejí krást,podvádět a s rizikem tak musí ohrožovat sami sebe ...Kalousek nikdy neměl být ničím co by ovlivňovalo finance,nikdy neměl být něčím, co je za něco odpovědné.I když ta jeho "odpovědnost" je ledva tak k smíchu,že?!...flus Když o nic nejde, tak se nám můře smát klidně do xichtu

jecmen44 ( 2. července 2013 21:31 )

"Kalousku neboj se"....Trauntnberg za tebou bude chodit do krimu na návštěvy .......a až příjde, tak ho už ani nebuď.

villi ( 2. července 2013 21:13 )

Hmm,zdá se,že jo.Doufám,že mu to vydrží....A on sám vydrží.

agent ( 2. července 2013 21:10 )

Takže to přeci jenom Zeman dělá dobře

itartas ( 2. července 2013 21:07 )

Zobrazit celou diskusi