Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kdo nahradí Kalouska? Premiér Rusnok si pozval Fischera

Koho si vybere Zemanem jmenovaný premiér Rusnok jako náhradníka za Miroslava Kalouska?
Koho si vybere Zemanem jmenovaný premiér Rusnok jako náhradníka za Miroslava Kalouska?  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: ČTK - 
7. července 2013
19:00

Premiér Jiří Rusnok pozval expremiéra Jana Fischera na pondělní dopoledne do Kramářovy vily. Právě v pondělí má přitom Rusnok oznámit, koho navrhne prezidentovi jako ministra financí, o Fischerovi se spekuluje jako o vážném kandidátovi.

Klíčový resort financí je poslední, kde jméno nového ministra není známo. Prezident Miloš Zeman by měl nový kabinet jmenovat ve středu.

"Na zítra (pondělí) mě premiér Rusnok pozval na 10:30 do Kramářovy vily. Předpokládám, že potom bude jasněji," napsal bývalý premiér a neúspěšný prezidentský kandidát Fischer v sms. Reagoval tak na dotaz ČTK, zda nastal nějaký posun ohledně jeho případného působení ve funkci ministra financí, zda takovou nabídku dostal a pokud ano, jestli ji přijal.

Rusnokův kabinet nahradí odstupující vládu Petra Nečase (ODS), která padla kvůli skandálu kolem šéfky Nečasova kabinetu Jany Nagyové. Dosavadní vládní koalice ODS, TOP 09 a strany LIDEM deklaruje, že má ve Sněmovně většinu, usilovala a usiluje o to, aby prezident v dalším případném pokusu o sestavení vlády jmenoval premiérkou Miroslavu Němcovou z ODS. Opozice považuje za nejlepší řešení rozpuštění dolní komory a co nejrychlejší předčasné volby.

Rusnokova vláda bude mít po jmenování prezidentem 30 dnů na to, aby požádala poslance o vyslovení důvěry.

gogo ( 8. července 2013 11:02 )

panna trpí nějakou komunistickou fobií. Její primitivní a až dětsky zjednodušený pohled na svět kolem sebe je více než smutný. Obelhává sama sebe a působí již značně trapně...

zadnice ( 8. července 2013 09:27 )

Takového arogantního ekonomického neumětela může nahradit kdokoli a škody nemohou být větší!

znalec ( 8. července 2013 08:27 )

co nezašantročil Kalous, to svou neschopností pro.sere tenhle neschopný odporný zjev s jarmulí...

carr ( 8. července 2013 07:52 )

nějaký návrh by byl: http://***novinky.cz/zahranicni/svet/307123-cinskeho-ministra-odsoudili-za-korupci-k-trestu-s mrti.html

gogo ( 8. července 2013 06:49 )

Ne kdo nahradí Kalouska, ale kdo zavře Kalouska ! Zvěrstva, která má tento "odborník" na svědomí jsou neuvěřitelná. Od církevních restitucí počínaje až po kolosální podvod zvaný "důchodové pilíře"..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa