Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Cesta do zatopené Chuchle: Paroubkovy uvěznila velká voda

Autor: poe - 
5. června 2013
05:03

Jako v obklíčení si včera připadali manželé Paroubkovi. Stejně jako tisíce Pražanů je sevřela z jedné strany velká voda a z druhé kolabující doprava. Zatímco v pondělí je živel uvěznil v jejich domě ve Velké Chuchli, včera už to zkusili projet. I když hlavní spojka na uzavřenou Strakonickou výpadovku i nadále zůstávala neprůjezdná. A Blesk.cz jel s nimi…

7:15 - Jako první vyráží expremiér Jiří Paroubek (60). „Doufám, že dojedu. Mám promyšlenou trasu,“ svěřil se Blesku a nasedl do volva. Do kanceláře na Radlické jel přes Slivenec, Barrandov a pak uličkami starých Hlubočep.

7:40 - Pak vyjíždí i paní Petra (39) s dcerou Margaritou (3). Musí ji odvézt do školky na Smíchov ohrožený vzedmutou Vltavou. Nakladatelství jí zřejmě vynáší, protože i ona má k dispozici volvo. Margarita je na velkou vodu vybavená: místo proslulých botiček od Diora má holínky a pláštěnku.

7:45 - Paroubková míjí první zákaz, který brání vjezdu do zaplavených ulic. Kormidluje na Slivenec a Barrandov. Pak Zličín a centrum… Cestou se dostala jen do jedné kolony.

8:15 - Margaritu cesta zmohla. „Usnula mi,“ svěřuje se Petra. Uvědomuje si ale, že oni ztratili jen pár desítek minut, zatímco lidé jinde ztratili mnohem víc.

dulcinea. ( 7. června 2013 16:37 )

Proč redakce neopravila tu hrubku???? Nebo tam aspoň mohli napsat "Paroubkovy nohy uvěznila velká voda... Se picnu asi...

wandzi ( 5. června 2013 15:15 )

Jeden z roku 2002 : Představte si, že jste novinář, fotograf. Foťák namířený na silnici. Náhle přijíždí auto a v něm Paroubek, auto uchvacuje proud, můžete řidiče zachránit, nebo udělat skvělou fotku, co nadchne národ. Tak a teď se rozhodněte...na tu fotku lesklý, nebo matný papír ???

abvydavatelstvi ( 5. června 2013 14:17 )

,U toho rabování domů při povodních není diskuse ..... tu verbez bezcharakterni která rabuje v tak těžké životní situaci by měli střílet... tak jako v Americe..... z těch kriminalniku stejně užitek žádný není tak na co je živit.....a měli by u každého zločince od zlodějů po nasilniky a vrahy zveřejnit celé Jméno s fotkou i adresu.... a ne ze jim zakryji ksichty..... když pachali trestnou činnost tak byli hrdinové.. když je chytnou jsou zasrani od strachu a boji se ukázat.... hnus....

kdoasi ( 5. června 2013 14:12 )

lenny7 ( 5. června 2013 13:34 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa