Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Politici u plotny: U Paroubků se griluje, u Bártů se peče. Ale bez mouky od miliardáře Babiše

Zatímco Jiří Paroubek se nechal vyfotit u grilu, Vít Bárta s Kateřinou Klasnovou spolu pekli
Zatímco Jiří Paroubek se nechal vyfotit u grilu, Vít Bárta s Kateřinou Klasnovou spolu pekli  (Autor: Foto Blesk - Alexandr Malachovský, vitbarta.cz)
Autor: simao - 
3. května 2013
16:47

Petra Paroubková si nedávno postěžovala, že jí její Jirka neuvaří ani čaj. I politici ale čas od času zavítají do kuchyně. Je to případ i dvou zamilovaných hrdliček Víta Bárty a Kateřiny Klasnové, kteří rádi dávají najevo, jak vřelý vztah mají. Třeba i při pečení.

Šéf véčkařů Vít Bárta přitom opakovaně prohlašuje, jak důležité je pro něj vařit z kvalitních surovin. Proto kvitoval upravenou verzi zákona o potravinách a tabákových výrobcích, kterou tento týden schválila vláda.

"Považujme za pozitivní, že návrh zákona o potravinách zpřísňuje kritéria o tom, co se lidé dozvědí o potravinách," uvedl Bárta včera na tiskové konferenci. Stále však podle něj není jednoznačné, kdo je odpovědný za nekvalitní potraviny a "jakým způsobem bude občanům ČR garantována ochrana před nekvalitními potravinami".

Věci veřejné dokonce před časem podnikly zájezdy za nákupy do Německa, kde je kvalita potravin vyšší. Bárta se také pravidelně naváží do miliardáře a potravinářského magnáta Andreje Babiše a jeho Agrofertu, který podle něj drží ceny potravin vysoké. Babiš však tohle nařčení rázně odmítá.

Video  Jiří Paroubek u grilu, Petra Paroubková o vaření jejího manžela  - Vera Renovica
Video se připravuje ...

Bárta kontra Babiš

Bárta s Klasnovou přitom veřejně podporují především malé výrobce. "Věci veřejné opakovaně upozorňují na vysokou cenu potravin, která navíc od ledna zvýšením DPH ještě vzrostla. Drahota je zapříčiněna pokřivením tržního prostředí, za které může špatný zákon o významné tržní síle. Ten jde na ruku velkododavatelům jako je právě Andrej Babiš," uvádí Bárta na svých stránkách.

Babiš však v ČT Bártu uzemnil tím, že teď je patrně odborníkem na potraviny, zatímco při vedení agentury ABL byl "odborníkem na odposlechy a špiclování". "Nechápu, proč vůbec s Bártou debatuju. Je jako Brouk Pytlík, který rozumí všemu," reagoval Babiš.

Vít Bárta dlouhodobě kritizuje miliardáře a potravinářského magnáta Andreje Babiše Vít Bárta dlouhodobě kritizuje miliardáře a potravinářského magnáta Andreje Babiše | vitbarta.cz, reprofoto Insider

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi