Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nečas slibuje: Daně už zvyšovat nebudeme!

Petr Nečas slíbil, že už se daně zvyšovat nebudou
Petr Nečas slíbil, že už se daně zvyšovat nebudou  (Autor: Blesk - Ondřej Požár)
Autor: ČTK, ljš - 
6. února 2013
17:46

Vláda nám od začátku letošního roku pěkně provětrala peněženku, ale teď v čele s premiérem Petrem Nečasem slibuje, že už se daně zvyšovat nebudou. Chtějí tak pomoci podnikatelům.

Sazby daní se během letošního a příštího roku nebudou měnit. Na dnešním setkání s novináři po jednání vlády to řekl premiér Petr Nečas. Důvodem je podle něj snaha udržet stabilní podnikatelské prostředí, které je na změny v oblasti daní citlivé.

"Vláda si je plně vědoma toho, jaké problémy byly způsobeny podnikatelskému sektoru na konci loňského roku, kdy až do Vánoc nebylo jasné, jaké budou sazby daně z přidané hodnoty v letošním roce," uvedl předseda vlády.

Od nového roku se obě sazby DPH zvýšily na 15 a 21 procent, což těsně před Vánoci ve Sněmovně prosadila vládní koalice jako součást daňového balíčku. Dlouho ale nebylo jasné, jak vysoká DPH bude. Pokud by se návrh nepodařilo odsouhlasit, platila by sjednocená sazba DPH 17,5 procenta. Loni přitom byly sazby 14 a 20 procent.

Ke stabilizaci daňového prostředí se vláda rozhodla přesto, že by to mohlo znamenat například odklad zavedení jednotného inkasního místa. To se ale podle Nečase nestane a jednotné inkasní místo začne fungovat od 1. ledna 2015 tak, jak je je to uvedeno v aktuálním znění zákona.

volic ( 28. února 2013 16:09 )

to jsou jen keci ,keci,keci.

palko1961 ( 23. února 2013 01:35 )

Odbocka od tematu. Jsem ale tak nasr.any k vuli dnesni smlouve vlady s cernopr.delniky. SMRT NECASOVI, KALOUSKOVI, DUKOVI. At tu kur.vy zhniji v pekle. AT ZIJE REVOLUCE!!! Musi se zalozit ctvrty odboj!

itartas ( 10. února 2013 14:49 )

sprosťák jeden, až daně vykroutil kam se dalo, tak účelově bude prohlašovat, že už nás nebudou dojit....sprosťák jeden, doufám, že mu Zeman zlomí vaz!

olda1 ( 9. února 2013 21:43 )

Sliby chyby a ÚTOK NA VV. Nejsem příznivec VV, ale do vládních kroků šlapou dobře. Asi to bude ten důvod, kvůli kterému byl čirou náhodu zase nastartován puč proti Bártovi a VV. Je to zajímavé, že jakékoli problémové věci o VV slyšíme vždy v době, kdy je třeba odvést pozornost od problémů vlády nebo jejich jednotlivých stran - viz. aktuálně vnitřní krize ODS. A Kalousek nemá asi moc radost s napadání odsouhlasených církevních restituci že strany VV...

libor123 ( 7. února 2013 14:00 )

Nečas slibuje: Daně už zvyšovat nebudeme! Tak to je nejlepší vtip z jeho pusy co vypustil za ty léta co je v čele ODS. Tak jsme se dobře pobavili a nastává čas na to mluvit vážně. Co třeba zajistit lidem práci, aby nemuseli být na podpoře, podpořit domácí výrobce proti konkurenčním, podpořit domácí podnikatele. To už by bylo z jiného soudku....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa