Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Nečas na návštěvě u Zemana: Nebojím se ho, nekouše

Premiér Petr Nečas dorazil na návštěvu za nastávajícím prezidentem Milošem Zemanem
Premiér Petr Nečas dorazil na návštěvu za nastávajícím prezidentem Milošem Zemanem  (Autor: ČTK)
Autor: psch, ČTK - 
5. února 2013
18:31

Jak nově zvolený prezident Miloš Zeman řekl, tak taky dělá. Slíbil, že se bude více účastnit jednání s politiky. Dnes už zvládl schůzku s Václavem Klausem. Odpoledne za ním dorazil i premiér Petr Nečas, který zavtipkoval o brutálních metodách Zemana.

Předseda vlády Nečas přijel za Zemanem v podvečer do jeho kanceláře v Loretánské ulici na pražských Hradčanech. Po téměř dvouhodinové schůzce si Nečas postěžoval na Zemanovy brutální metody. „Musím vycházet z toho, že pan zvolený prezident Zeman proti mně používá brutální metody, například kouří,“ zavtipkoval.

Ožehavým tématem posledních dní je stav současné vlády, který se Zemanovi nelíbí. Hovořilo se dokonce i o odvolání Nečase, což je podle nově zvolené hlavy státu při velmi extenzivním výkladu ústavy možné.

Podle Nečase nikdo ale předčasné volby nechce. „Předčasné volby nejsou přáním ani předsedy vlády, ale jsem přesvědčen, že ani nově zvoleného prezidenta,“ řekl.

Nečas vede středopravicovou koaliční vládu. Zeman by si ale přál, aby co nejdříve skončila. V rozhovorech krátce po svém lednovém zvolení dával prezident Zeman najevo, že by se měly konat předčasné volby, kabinet se podle něj opírá o stranu LIDEM, kterou nikdo nevolil.

Nečas dnes odpoledne v Poslanecké sněmovně v žertu poznamenal, že se Zemana nebojí, protože zvolená hlava státu "nekouše". Navíc dokud má vláda důvěru Sněmovny, nemůže s tím Zeman nic moc dělat.

itartas ( 10. února 2013 16:15 )

Nečas,že se nebojí Zemana...lže, jestli má z někoho strach, tak právě z něho. Pokrytec jeden.

olda1 ( 9. února 2013 21:16 )

Kdo vystupuje proti církevním restitucím a kdo za to bude pykat? Pykat bude strana VV a Vít Bárta. Nejsem příznivec VV, ale do vládních kroků šlapou dobře. Asi to bude ten důvod, kvůli kterému byl čirou náhodu zase nastartován puč proti Bártovi a VV. Je to zajímavé, že jakékoli problémové věci o VV slyšíme vždy v době, kdy je třeba odvést pozornost od problémů vlády nebo jejich jednotlivých stran - viz. aktuálně vnitřní krize ODS. A Kalousek nemá asi moc radost s napadání odsouhlasených církevních restituci že strany VV...

olda1 ( 9. února 2013 21:14 )

Na fotce se Nečas směje, ale není mu kvůli ODS moc do smíchu. Tak proč si nezlepšit náladu útokem na VV a Bártu, když začínají zase výstroj ať růžky a vadí i Kaldovi, který pro útok určitě připojil svůj tichý souhlas))) Nejsem příznivec VV, ale do vládních kroků šlapou dobře. Asi to bude ten důvod, kvůli kterému byl čirou náhodu zase nastartován puč proti Bártovi a VV. Je to zajímavé, že jakékoli problémové věci o VV slyšíme vždy v době, kdy je třeba odvést pozornost od problémů vlády nebo jejich jednotlivých stran - viz. aktuálně vnitřní krize ODS. A Kalousek nemá asi moc radost s napadání odsouhlasených církevních restituci že strany VV...

japos22 ( 7. února 2013 15:11 )

Nečasovi jde evidentně o to, užít si to premierování až do konce, i kdyby na chleba nebylo.

jikar ( 6. února 2013 10:33 )

handgood: myslím, že na Blesk chodí i lidé kteří dokáží rozlišovat od závisti a pomluvy!!! Nepodceňuj!!!

Zobrazit celou diskusi