Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Okamura se stal senátorem a oznámil: Teď je na řadě Hrad!

Autor: Oldřich Tichý, lmk - 
22. října 2012
05:44

Pražský populista s japonskými kořeny vyhrál senátní volby na Moravě. Hned poté Tomio Okamura (40) oznámil kandidaturu na Hrad. Ornellu Štikovou (19) asi musí mrzet, že jejich poměr už skončil.

Na Zlínsku získal Okamura 17401 hlasů. Jeho soupeř, hejtman Stanislav Mišák z ČSSD, dostal polovinu. „Důvěra voličů pro mne znamená signál, že lidé chtějí radikální změny,“ reagoval Okamura.

Právě to ho prý přimělo k oznámení prezidentské kandidatury. Ve skutečnosti ale česko- japonský podnikatel sbírá podpisy nutné pro účast ve volbě hlavy státu už řadu týdnů. A protože mu k padesátitisícové hranici dost hlasů chybí, snaží se delší dobu získat i podporu poslanců a senátorů.

Řekne cokoliv, co chcete slyšet

Politologové jen kroutí hlavou. „Neprokázal žádné politické schopnosti,“ míní politolog Rudolf Kučera. Podle dalších nejlépe vystihuje Okamurovy názory zásada: Řeknu cokoliv, co chcete slyšet. Horoval třeba pro tvrdé cizinecké zákony a jako vzor uváděl Kuvajt či Spojené arabské emiráty: „Přísně si hlídají, aby země a její dědictví zůstalo pod kontrolou původních obyvatel.“

Jedno ale Okamurovi upřít nejde: Dokáže zabrat veřejný prostor. Novináře bombarduje názory, v jednom televizním pořadu už pravidelně vystupoval a z druhého sešlo na poslední chvíli (a i z toho udělal událost), píše a prodává knihy…

Mladé milenky a Aston Martin

Když naboural Aston Martin za 4 miliony, dával na místě rozhovory. A své mladičké milenky »tají« tak, aby je novináři nepřehlédli. O poměru s ním vyprávěla i Ornella Štiková, jejíž milostný trojúhelník s Josefem Koktou a Gábinou Partyšovou teď sleduje celá zem. Okamura se ale k Ornelle nepřiznal. Možná je to teď oba mrzí – šanci na titul »Nejbizarnější pár roku« by měli ještě větší, než je Okamurova naděje v hradní volbě. A to se i v té podle průzkumů umísťuje na předních místech!

odetka.odetka ( 23. října 2012 15:04 )

vera51 ( 23. října 2012 14:51 )

http://www.petice24.com/chceme_tomio_okamuru_za_noveho_presidenta

rudyptak48 ( 23. října 2012 13:37 )

Japonský samuraj bude co nevidět dobývat Takešiho hrad.

evelajn3 ( 22. října 2012 18:31 )

delila ( 22. října 2012 14:13 )

Ať je Okamura jakej chce, tento článek svědčí o mentální úrovni redaktora Oldřicha Tichého. Článek je zaujatej, v posledním odstavci si mimo jiný protiřečí. Okamura o milenkách dává vědět, na druhou stranu poměr s Pornellou popírá. Odpad, Blesku!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa