Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Senátor Ferda Japonec: Chci se stát prezidentem!

Autor: ČTK, oj - 
25. října 2012
15:39

Ne nadarmo se podnikateli Tomio Okamurovi přezdívá Ferda Japonec. Jakmile oslavil úspěch v senátorských volbách, už se pouští do dalšího boje. Chce se stát českým prezidentem. Na kandidaturu posbíral už polovinu potřebných hlasů.

Do první přímé volby hlavy státu se nový senátor chce dostat především proto, aby mohl co nejlépe prosazovat svůj volební program, z Pražského hradu to podle něj půjde lépe než ze Senátu. "Nemám představu prezidenta, že by to měl být tatíček před důchodem, který shlíží z Hradu. Jsem v nejlepším věku, je mi 40 let a jsem plný energie a sil," narážel podnikatel zřejmě na současného prezidenta Václava Klause.

Ve sklepě jedné z pivnic v centru metropole a za přítomnosti japonských televizních štábů pak čtyřicetiletý politik zopakoval, že je pro zavedení hmotné a trestní odpovědnosti politiků, pro přiznání majetku nad 20 milionů a pro rozvoj Zlínska, za které byl zvolen do sněmovny. "Program jsem sepsal v knize Umění vládnout," řekl.

Nový zájemce o křeslo po Václavu Klausovi ví, že na sběr podpisů, který je možný do 6. listopadu, má extrémně málo času. Primárně však počítá právě s úspěchem podpůrné petice, nehodlá se s žádostí o nominaci obracet na své nové kolegy v Senátu nebo na poslance.

Okamura předběžně předpokládá, že jej prezidentská kampaň vyjde na 15 milionů korun, sám je připraven z vlastních peněz investovat přes milion. Sponzory prý zatím nemá, ale zveřejnil už číslo svého účtu, kam budou moci lidé posílat příspěvky.

V nedávném druhém kole senátních voleb porazil Okamura hejtmana Stanislava Mišáka (ČSSD). Kandidoval jako nezávislý a získal 66,23 procenta hlasů, hlasovalo pro něj 17.401 lidí.

kimki ( 27. října 2012 17:17 )

..jde jim o to,aby vyprovokovali tyto reakce a nahradí nám Ivetu Bartošovou...(nic proti ní,nemá to lehký).

kimki ( 27. října 2012 17:12 )

Je to člověk,co se ze dna a z děcáku dostal až na vrchol.Žádné dítě tam nemá jistou budoucnost a už tam se musí bojovat s neskutečným rasizmem a šikanou páchajících na nich.. a proč? Neboť měli v hlavě jasno a nechtěli,aby jejich děti měly stejně špatné dětství,jako oni...Chápu závistivce,co si sedí na vejcích a raději kvokaj z kurníku plného jejich trusu... Tam už to smrdí,co? Tomuto člověku fandím a má na to,aby pro ostatní působil nedostupně,neboť je mu jasné,že by mu křiváci kolem něj ukroutili ruce...

kimki ( 27. října 2012 17:05 )

kimki ( 27. října 2012 17:04 )

POřiď si taky prachy a budeš větší hyena...

kimki ( 27. října 2012 17:04 )

Hmmm,co Tobě překřížili...? Nedej bože se zeptat,jestli Ti ještě slouží...?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa