Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ostře sledovaný proces s údajnými vrahy Aleše Vytopila: Kdo je kdo?

Autor: Ondřej Požár, lmk - 
11. října 2012
05:01

Výstřel do hlavy zblízka a zezadu ukončil loni 9. září život brněnského politika Aleše Vytopila (†36). Stalo se to v podvečer na odlehlém parkovišti u lesa nedaleko restaurace. Obžalovaní z vraždy s sebou údajně měli dítě!

Ostře sledovaný proces začal úderem deváté hodiny. Žalobkyně Iveta Eichlerová obvinila Radku Onderkovou-Pojerovou (46) a jejího exmanžela Filipa Onderku (38), že se loni 9. září kolem 19:15 hodin sešli v Mariánském údolí v Brně-Líšni u restaurace Eldorádo s místostarostou Židenic Alešem Vytopilem (†36).

„Střelili ho do hlavy pistolí Beretta ráže 9 mm, již legálně držela obžalovaná. Z místa činu utekli. Hned se ale vrátili a naložili mrtvolu do vozu VW Passat kombi, který měli půjčený od známého,“ uvedla.

Popravě přihlížela Míša (2,5)

Vytopil zemřel na odlehlém parkovišti u lesa, přesto však nedaleko od restaurace, kde měl s exmanželi schůzku. Hrůznému zločinu přitom údajně přihlížela Onderkova dcera Michalka (2,5). Tu má se svou exmilenkou Pavlou Antalovou, která se stala přítelkyní zavražděného Vytopila!

Onderka odmítl u soudu vypovídat s tím, že Pojerová je pro něj stále osobou blízkou. Při výslechu na policii však právě exmanželku označil za vražedkyni! „Aleše zabila Radka, zastřelila ho svou pistolí! Pohádala se s ním. Stál jsem tam a staral se o Míšu,“ řekl.

Radka naopak tvrdí, že se o Míšu starala ona, když její exmanžel odjel na schůzku s Vytopilem.

Tělo potloukli, hlavu uřízli

Zastřeleného politika poté podle žaloby svlékli do naha, zdevastovali jeho tělo, aby ztížili identifikaci, a uřízli mu hlavu! „Hlavu ukryli na neznámém místě a bezhlavé tělo zakopali u Řeznovic poblíž Moravského Krumlova na Znojemsku, kde bylo později loni v listopadu objeveno,“ upřesnila žalobkyně.

Pojerová údajně z odříznuté hlavy vytáhla smrtící kulku, kterou až d o zatčení loni 24. listopadu nosila na přívěsku s klíči. Na kulce se podle soudce Tomáše Kurfi řta našly genetické stopy. Pojerová ale tvrdí, že smrtící kulku jí prý na kroužku na klíče přinesl Onderka na památku!

Oběma za vraždu hrozí až 20 let vězení.

Kdo je kdo Kdo je kdo | Blesk – Ondřej Požár, archív Blesku

Co také zaznělo v soudní síni

První den hlavního líčení v kauze vraždy Aleše Vytopila z ODS zazněla řada zajímavých faktů. Blesk je přináší v chronologickém sledu:

9:14 hodin: Filip Onderka odmítá vypovídat. Soudce proto čte z jeho výpovědi na policii: „Radka udělala úkrok za Aleše a z deseti centimetrů ho střelila do hlavy! Bylo to velmi rychlé! Nešlo tomu zabránit. Zbraň měla Radka v kabelce, nevím, kdy ji vytáhla! Já hlídal dcerku, která seděla v kočárku!“

9:20 hodin: „Stál jsem tam šokovaný. Radka chytila kočárek s malou a utíkala pryč. Projížděl kolem cyklista. Stál jsem nad Alešem. Pak jsem se rozběhl za Radkou. Propadl jsem panice. Tělo jsme chtěli odklidit. Radka to udělala v afektu, ona je výbušný typ. Chtěli jsme zahladit stopy. Poznal jsem, že je Aleš mrtvý,“ zaznělo v soudní síni.

9:29 hodin: Na řadu přichází výpověď Radky Onderkové-Pojerové: „Pana Vytopila jsem neznala, nikdy předtím jsem ho neviděla, nemohla jsem ho tedy zavraždit! Léčila jsem se v té době na psychiatrii, vážila jsem tehdy 35 kilogramů a byla jsem pod vlivem silných antidepresiv. Trpěla jsem anorexií, což byla reakce na stres. Živila jsem se privátním sexem.“

10:20 hodin – Onderková- -Pojerová přiznala, že má zbrojní průkaz nejen na vražednou pistoli, ale i na lovecké zbraně! A to i přesto, že se léčila na psychiatrii.

10:29 hodin – Vypadá to, že výslech obžalované erosenky potrvá celé dopoledne. Soudce se jí vyptává na její pistoli, kterou byl Vytopil zavražděn. Je trpělivý i přesto, že mu sebevědomě vystupující černě oděná žena občas drze odsekává.

10:52 hodin – Její bývalý muž poslouchá výpověď a drží si přemýšlivě bradu pravou dlaní. Oči má sklopené k zemi, občas ale zvedne zrak směrem k soudci nebo státní zástupkyni.

11:02 hodin – „Pár dnů před zatčením mi Onderka při cestě do Hrotovic ukázal remízek a říkal: Tady je Vytopil!“ uvedla Onderková. Proč by jí to říkal, kdyby o vraždě nic nevěděla?

11.22 hodin – Žalobkyně se Pojerové ptá na intimní život s Onderkou. „Filip chodil až třikrát týdně do bordelu, protože měl rád v sexu změnu. Proto jsem pak špatně snášela, když mě opustil… Nevím, zda se Filip s Vytopilem sešel,“ odpovídala Pojerová.

kacota ( 11. října 2012 11:42 )

Že vraj ju hodili do rieky. A tu píšu, že motív mohla byť aj tá dcerka. Údajne mal ten obvinený strach, že Vytopil si ju osvojí http://zpravy.idnes.cz/hlavu-brnenskeho-politika-vytopila-vrahove-udajne-hodili-do-reky-p9g-/krimi .aspx?c=A111209_113733_brno-zpravy_bor .

kacota ( 11. října 2012 11:31 )

Tu z bulvárnych článkov toho moc jasné nie je. Asi by mu Filip nemusel vracať stotisíce čo Vytopil vložil do jeho prevádzky 2 hospod. Tá Pavla mala s tým Filipom decko, potom si našla Vytopila, ten ju zobral na dovolenku, platil jej.. Po jeho zmiznutí Pavla skutočne skončila znova s tým Filipom (písali to niekde mimo Blesku) Takže motív môže byť žiarlivosť, aj peniaze, aj to, že obidvaja bývalí manželia boli tak trochu psycho, to nikto z nás nevie, čo sa odohráva v hlave takýchto ľudí http://www.ahaonline.cz/clanek/musite-vedet/66595/podezreli-z-vrazdy-politika-vytopila-sedi- ve-vazbe-on-byl-vyzirka-ona-chtela-druhou-sanci.html .

jity ( 11. října 2012 10:51 )

Ta čůza nosila tu kulku, kterou byl ten Vytopil zastřelen jako talisman na klíčích. Pokud vím tak poslední informace byla, že našli jeho tělo, ale ne hlavu. Jak ví, že byl zastřelen do hlavy? Nebo už se ta hlava našla, zkrátka ať to udělal kdo to udělal, jsou to zrůdy a psychopaté.

rendyx111 ( 11. října 2012 09:20 )

Koho zajímá nějakej Vytopil???Trapné....

kacota ( 11. října 2012 08:46 )

. http://www.ahaonline.cz/clanek/musite-vedet/78848/onderkova-46-obzalovana-z-vrazdy-vytopila-36-ku lku-z-pistole-nosila-na-klicich.html Bývalí manželia Radka a Filip údajne zabili Vytopila, ktorý - im dal peniaze na prevádzkovanie dvoch hospod, ktorý sa s Filipom poznal, ktorý Filipovi prebral milenku Pavlu..Vytopil nemal deti preto dcerku čo mala Pavla s Filipom si velmi oblúbil. Vrahyňa Radka žiarlila na mladú Pavlu a vrah Filip žiarlil na Vytopila. Obidve ženy - vrahyňa Radka aj mladá Pavla (milenka obidvoch)sú profesionálne spoločníčky, takzvné ku**y. Toľko vyplýva z údajov uvádzných v médiách

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa