Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Přítelkyně místostarosty Vytopila: Aleše zabili kvůli mé dceři!

Video se připravuje ...
Autor: Ondřej Požár - 
11. října 2012
13:01

ONLINE | Druhým dnem dnes pokračovalo líčení s exmanžely Onderkovými, kteří jsou obžalováni z vraždy brněnského místostarosty Aleše Vytopila (†36). Jako první přistoupila k pulítku pro svědky politikova přítelkyně Pavla Antalová (29). Mluvila 3,5 hodiny, vyčerpáním se opírala o pultík.

Anralová v závěru řekla, že přeje Radce Onderkové Pojerové smrt! Ještě před začátkem líčení promluvila na kameru pouze pro Blesk, podívejte se.

Státní zástupkyně Iveta Eichlerová exmanžely viní, že se loni 9. září ve večerních hodinách v Mariánském údolí v Brně-Líšni u restaurace Eldorádo sešli s místostarostou Brna-Židenic Vytopilem.

„Obžalovaní ho střelili do hlavy pistolí značky Beretta ráže 9 mm, kterou legálně držela obžalovaná. Z místa činu nejprve utekli. Pak se ale vrátili a naložili mrtvolu do vozu VW Passat kombi, který měli půjčený od známého Petra P. (35),“ uvedla žalobkyně.

Později obžalovaní Vytopila svlékli do naha a uřízli mu hlavu! „Tu ukryli na neznámém místě a bezhlavé tělo zakopali u Řeznovic na Znojemsku, kde bylo později v listopadu loňského roku objeveno,“ upřesnila prokurátorka.

Za smrt politika chce jeho manželka Silvie od obžalovaných odškodné 278 tisíc korun a dalšího bezmála půl milionu korun požadují rodiče Aleše Vytopila.

Kdo je kdo Kdo je kdo | Blesk – Ondřej Požár, archív Blesku

Video Manželé sedí pokorně na lavici obžalovaných - Ondřej Požár

Video se připravuje ...

Sledovali jsme proces ONLINE:

Výpověď Pavly Antalové trvala 3,5 hodiny do 15:30. Ke konci se už vyčerpáním opírala o pultík, bolely ji nohy, navíc toho v noci prý moc nenaspala. V závěru řekla, že přeje Radce Onderkové Pojerové smrt.

Vě výpovědi pokračovala kamarádka Antalové Iva Štefančíková.

15:23 - Soudce Tomáš Kurfiřt se ptá na kočárek, který Vytopil koupil začátkem srpna pro dvouletou dceru Antalové. Na kočárku se totiž našly krevní stopy oběti.

15:14 - "Nemám ráda paní Onderkovou, protože se mně a Filipovi pletla do života. Filipa jsem loni 11.září napadla s tím, že si nepřeju, aby paní Onderková nebyla s mou dcerou. Radka mi po zmizení Aleše z karet předpověděla, že Vytopil dosud žije. Karty mi vykládala u ní v bytě," uvedla svědkyně.

15:11 - Radka Pojerová se při výpovědi svědkyně jen blahosklonně usmívá.

15:08 - "Filip není agresivní, veškeré konflikty vždy řešil domluvou. Je to člověk, který nemá žádnou zlost. Nikdy se nechoval agresivně. Paní obžalovaná je agresivní. Zjistila jsem to, když se válela v Hrotovicích na silnici se zbraní v ruce a chce se zabít. Vyhrožovala několikrát Filipovi, že se zabije!" tvrdí Antalová.

15:05 - Od ledna či února letošního roku už Pavla Antalová obě hospody neprovozuje, předala je jednomu známému barmanovi a odstěhovala se z Hrotovic zpět do Brna.

15:02 - Žalobkyně Iveta Eichlerová se ptá svědkyně, jak od 10.září 2011 provozovala hospody v Hrotovicích. Pavla Antalová jí to vysvětluje s tím, že to bylo dost složité a o oba podniky se staral Filip Onderka.

15:00 - Antalová věděla, kde Radka Pojerová bydlí a že se živí sexem. "Filip mi to řekl," dodala. Její bývalý přítel jí tvrdil, že schůzku s Vytopilem nestihl.

14:48 - Ještě několikrát poslala Vytopilovi SMS zprávu, ale esemesky zůstaly nedoručené. Druhý den ráno v sobotu jela Pavla Antalová do Hrotovic, kde se setkala s Onderkou. "On mi tvrdil, že schůzka s Alešem nebyla. Tak jsem ho prosila, zda by ještě pohlídal dcerku a jela jsem do Brna za paní Vytopilovou hledat Aleše. Se Silvií Vytopilovou jsme pak jely do Mariánského údolí, kde jsme našly Alešovo auto. Pak ona zavolala policii a přijeli tam rodiče Aleše, jeho bratr a také Filip Onderka," uvedla svědkyně.

14:46 - I při druhém nočním telefonátu jí Onderka tvrdil, že na žádné schůzce s Vytopilem nebyl a že už oba i dcerou spí. "Hledala jsem pak s kamarádkou Ivou Štefančíkovou Aleše v brněnských hospodách, vím, kam s kamarády chodil na pivo," řekla Antalová.

14:43 - "Volala jsem večer na mobil i Filipovi. Nejprve byl nedostupný, pak jsem se mu dovolala kolem 21.hodiny a slyšela jsem, jak malá v autě řve. Tak jsem na něj křičela, kde je Aleš. On mi řekl, že žádná schůzka s Alešem nebyla. Já mu řekla, že lže! Pak jsem se Filipovi znovu dovolala kolem 23. hodiny," vypověděla svědkyně.

14:40 - Když pak opakovaně volala Vytopilovi na mobil, byl jeho telefon nedostupný. Během odpoledne Pavla Antalová komunikovala i s obžalovaným.

14:38 - Když Vytopil loni v pátek 9.září přijel na místo schůzky s Filipem Onderkou, tak volal Pavle, že Filip tam není. "Dala jsem Alešovi číslo na Filipa. A přeložila jsem kino na pozdější čas," říká Antalová.

14:36 - "Nemám Radku Pojerovou ráda, proto se mi nelíbilo, že na jejich schůzce s Alešem v Mariánském údolí by měla být i moje malá dcera," zdůraznila partnerka zastřeleného politika.

14:30 - "Aleš mi pak řekl, že se má večer setkat znovu s Filipem Onderkou a nějakou starší paní. Já jsem se rozčílila, že to bude určitě Radka Pojerová, a prosila jsem ho, ať tam nejezdí, že máme jít večer do kina," uvedla svědkyně.

14:25 - Vytopil osudného dne při převzetí hospod zaplatil Onderkovi asi 15 tisíc korun. "Filip podepsal smlouvy, převzal si dcerku Míšu a my jsme jeli s Alešem do Třebíče nakupovat. Pak jsme jeli s poškozeným do Brna. Vyzvedli jsme syna Dominika, jehož jsme odvezli k mým rodičům na chatu, protože večer jsme chtěli jít s Alešem do kina," řekla Antalová. Podle ní Vytopil odvezl peníze vyzvednuté v bance k rodičům.

14:19 - "Jeli jsme dopoledne vyzvednout do banky 190 tisíc korun, což byl v podstatě Alešův vklad do firmy. On chtěl ty peníze vyzvednout a uložit je u rodičů," uvedla Antalová.

14:15 - Filip Onderka měl být podle Antalové zaměstnaný v hospodách v Hrotovicích, aby tam svědkyně nemusela denně z Brna jezdit. "Toho 9.září se mělo uskutečnit převzetí hospod od Filipa," říká svědkyně a začíná popisovat osudný den.

14:07 - "Já s Alešem jsme se s Filipem Onderkou domluvili, že převezmeme hospody s tím, že budeme Filipovi platit nájem 20 tisíc měsíčně a zaplatíme zásoby zboží," sdělila korunní svědkyně.

14:04 - Antalovou loni koncem srpna napadlo, že by mohla dvě hospody v Hrotovicích provozovat a navrhla to Vytopilovi. "Aleš to přivítal. Chtěl nějaký další příjem a práci pro mě. Aleš během týdne zařídil firmu na provoz hospod, měl všude známé," uvedla Antalová.

13:59 - Onderka se s Vytopilem viděl před vraždou dvakrát. Nejprve když chtěl Onderka vidět svou dcerku a pak osudného dne ráno. "Filip se se mnou jednou pohádal a v žertu řekl, ať mu dám sto tisíc a táhnu někam. Ale žádné peníze po mně nechtěl," vypověděla svědkyně, která už dřív pracovala asi dva a půl roku jako barmanka v Brně.

13:57 - Obžalovaný se ke vztahu Pavly Antalové s Vytopilem stavěl tak, že věděl, že je místostarosta solidní a zajištěný člověk. "Filip to bral tak, že aspoň budu i s dcerkou finančně zajištěná," řekla svědkyně.

13:54 - "Aleš chtěl právě v září požádat o rozvod. Měli jsme po dovolené zařízený společný byt, na který jsme se pak šli podívat a začali jsme koncem července bydlet spolu," uvedla Pavla Antalová.

13:53 - Aleš se s Filipem potkal někdy v srpnu, kdy chtěl Onderka vidět dceru Míšu, tak se potkali u bazénu na chatě Vytopilových rodičů.

13:49 - S Alešem Vytopilem se seznámila zhruba ve stejné době jako s Onderkou taky v nočním klubu, kde byl politik stálým klientem. "Aleš mi dával vizitky, říkal, že je místostarosta. Pak jsme se dlouhou dobu neviděli. A vrátili jsme se k sobě loni na jaře a od června jsme už byli spolu. Věděla jsem, že je Aleš ženatý, ale jeho žena prý nemohla mít děti, tak si chodil užívat, prý to tak spolu měli," uvedla svědkyně.

13:47 - Antalová věděla, že obviněná má pistoli. "Dokonce jsem ji jednou držela v ruce. Radčin syn Dominik mi tehdy donesl zbraň do hospody, ať ji schovám, že se chce mamka zabít!" uvedla Pavla Antalová.

13:45 - Podle ní se Radka zajímala o dvouletou dcerku Míšu. "Ona už nemůže děti, takže si myslím, že na mě žárlila, že já můžu mít děti a ona ne!" uvedla svědkyně.

13:43 - "Radka mi napsala, že chce Filipa získat zpátky, že ona nemá co ztratit, zato já ano. Později se obžalovaná z Hrotovic odstěhovala. Proč, to netuším!" řekla přítelkyně zabitého politika.

13:41 - Do hrotovických hospod chodila i Radka Onderková Pojerová.

13:39 - "Filip mi lhal, tvrdil, že na schůzce s Alešem Vytopilem nebyl. Pohádali jsme se kvůli tomu... Měla jsem 9.září převzít s Alešem hospody, chtěla jsem v nich podnikat, byl to jediný zdroj mých příjmů," vysvětlila Pavla Antalová.

13:34 - Aleš Vytopil možná zemřel kvůli dvouleté dceři Pavly Antalové a Filipa Onderky. "Radka po Hrotovicích rozhlašovala, že já porodím Míšu a že ji budou mít s Filipem jen pro sebe! Věděly to některé ženy z Hrotovic," uvedla Pavla Antalová.

13:29 - Korunní svědkyně se prý s Radkou Pojerovou v Hrotovicích stýkala a respektovaly se navzájem. "Měly jsme spolu neshody kvůli provozování hospody, ale Radka mi dala najevo, že ona je paní Onderková," říká svědkyně.

13:24 - Pavla Antalová uvedla, že si Filip po narození dcerky Míši napůjčoval peníze na provoz hospod v Hrotovicích. "Neustále jsme řešili paní Onderkovou, ale i po rozchodu jsme zůstali kamarádi. Obžalovaná se v Hrotovicích objevila v květnu 2010. S Filipem se stýkali," sdělila Antalová.

13:19 - "My jsme se s Filipem rozešli relativně v klidu. Na výchově a péči o naši malou dcerku Michaelu jsme se s obžalovaným dohodli s tím, že on mi bude přispívat 5000 korun měsíčně," upřesnila Vytopilova přítelkyně.

13:18 - Filip Onderka poté Pavle řekl, že ji nebude dál zaměstnávat jako barmanku v Hospůdce na Ranči, že Radka Pojerová je lepší hospodská než ona.

13:13 - "Filip se i po rozvodu s Radkou Pojerovou dál stýkal. Neschvalovala jsem to, občas za ní jezdil do Prahy. Točila tehdy na Nově Druhou šanci. On mi říkal, že Radka je pro něj jen matrace, ale pořád spolu komunikovali. Když byl naší dceři Míše asi rok, tak jsem loni v červnu od Filipa odešla z bytu z Hrotovic," vypověděla svědkyně.

13:10 - Onderka ji po pár měsících požádal o ruku, ale řekli si, že se sňatkem nějakou dobu počkají.

13:09 - S Filipem Onderkou se seznámila v nočním klubu v Brně někdy v roce 2008, kde pracovala jako společnice, která chodí s pány na pokoj. "Živila jsem se prostitucí. Pak jsem s ní ale skončila a začala jsem Filipovi pomáhat s hospodami, které měl v Hrotovicích na Třebíčsku," vypověděla Antalová.

13:08 - Antalová začala popisovat, co se odehrálo osudného dne, jak Vytopil odjel na schůzku s obžalovanými a jak ho později hledala, když se mu nemohla dovolat.

theofano ( 12. října 2012 13:51 )

nádherná holčina

theofano ( 12. října 2012 13:50 )

říkám, špína je to pro společnost nulovej význam

theofano ( 12. října 2012 13:48 )

..by ti ušmikla palici a předtím by řekal: "zavři oči brouku"

theofano ( 12. října 2012 13:46 )

Docela špína a docela špíny - samá prostitutka, zadluženej hospodskej a politik Holota do jednoho.

jandulad ( 12. října 2012 08:42 )

Onderkovej ten kriminál celkem prospívá. Pěkně se zakulatila. Ta je v klidu Onderka je za mřížema a nemůže píchat s Antalovou a o to jediný jí šlo. Proto Vytopila zastřelila, tlačil na Antalovou, aby jim dvěma dítě nesvěřovala a ona se bála, že se na ní Onderka vybodne, protože on o to dítě moc stál. Oni byli všichni tři včetně ty Pavly neskutečnej cajk. Ta to má blbý č...a z bordelu lapla bohatýho, pohlednýho politika a ona ji ho odpráskla

Zobrazit celou diskusi