Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tajemné černé auto někdejšího primátora: Béma vozí Upír z Feratu?

Autor: Eva Pospíšilová, lmk - 
19. září 2012
06:45

Pavla Béma (49) jako by vozil Upír z Feratu… Filmové auto poháněné lidskou krví je totiž stejně černé a tajemné jako luxusní teréňák někdejšího pražského primátora a poslance ODS s pozastaveným členstvím. A také mění značky…

Bém týdny užíval prý půjčený Volkswagen Tuareg. Vůz však teď změnil značku. S tou novou, pražskou, dorazil Bém na schůzku s premiérem Petrem Nečasem. Ještě před necelými pěti týdny, kdy v něm vyrážel se zavěšenými bicykly za Prahu, tvrdil, že ho má jen zapůjčený od liberecké firmy. Auto mělo také libereckou SPZ. Co je za touto změnou? Znamená to snad, že si Bém teréňák v milionové hodnotě koupil? Na to Kotě, jak Béma nazýval v odposleších kmotr Janoušek, neodpovědělo. „Vaše pozornost o moji osobu je pozoruhodná,“ pouze konstatoval Bém.

Tajemný dobrodinec

Už v minulosti Bém nechal bez odpovědi dotazy, za jakých podmínek auto užívá. „Auto mám v nájmu od společnosti Individual Car Service,“ napsal pouze Blesku. Za kolik si auto pronajímal, ale nikdy neupřesnil. A zmíněná firma? Ta ještě donedávna neměla oficiální telefon ani webové stránky. Teď ale změnila společníka a na internetu se objevila i její prezentace. Včetně aut nabízených k prodeji. A světe, div se, mezi nimi je i vůz s libereckou značkou, který ještě donedávna používal Bém.

Jednatel společnosti Jaroslav Páral Blesku potvrdil, že od nich měl Bém auto k užívání. Zda si je odkoupil, nebo vrátil a pořídil si zcela nový vůz, už ale říct nechtěl. Stejně odmítl být konkrétní i k podmínkám, za jakých měl politik vůz půjčený.

Částka je však klíčová. Z ceníků několika autopůjčoven totiž vyplynulo, že pronájem touaregu stojí od čtyř tisíc korun na den po 50 až 70 tisíc za měsíc. A právě to by si Bém mohl dovolit jen stěží, i když letos v majetkovém přiznání uvedl, že si na autorském honoráři za knihu přivydělal něco málo přes 700 tisíc. Ve Sněmovně si totiž přijde na zhruba 65 tisíc korun.

Z Bémova deníčku

✔ Kšefty pro Janouška – 12 milionů Kč Firmě kmotra Romana Janouška dohazoval Bém coby pražský primátor kšefty za miliony.

✔ Tunel Blanka – 11 miliard Kč Původní rozpočet 26 miliard se vyšplhal až na 37 miliard. Odklepla to právě Bémova radnice.

✔ Opencard – 888 milionů Kč Projekt tramvajenky Opencard měl Praze vydělat miliony. Místo toho do něj magistrát jen mnoho milionů vrazil.

verasum ( 20. září 2012 09:25 )

Aha uvědomělý fešák-hubert, to je jasné, že tady modří ptáci rozkrádají celou republiku mu nevadí, za co Béma zavřít? Už jen Open kart by na pár let stačilo

avion ( 19. září 2012 20:21 )

to je hnusák

smrk ( 19. září 2012 10:19 )

Dokud tyhle Koťata a jim podobní neskončí u zdi, tak tady nebude pokoj.

joudajoudovy ( 19. září 2012 10:16 )

za vsim hledej Freuda a Plzaka. Sexualni neuspokojeni a zatloukat a zatloukat!!!

pralinkaonline ( 19. září 2012 09:22 )

"Málokdo mi stačí", řekl Bém a měl pravdu., Takového zrádce těžko pohledat

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa