Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kotě Bém jezdí v zapůjčeném autě: Kolik platí?

Autor: Eva Pospíšilová, lmk - 
24. srpna 2012
06:03

V luxusním teréňáku v milionové hodnotě brázdí nyní české silnice exprimátor Pavel Bém (49). Tvrdí, že vůz má v nájmu, za kolik ale nechce říct. Přitom na měsíční pronájem takového fára by mu sotva stačil poslanecký plat.

V černém Volkswagenu Touareg přistihl Blesk Béma minulý týden, když v něm vyrážel za Prahu. „Vyfotografované auto není v mém vlastnictví. Auto mám v nájmu od Individual Car Service,“ napsal v reakci na dotazy Blesku bez dalších podrobností.

Bém je nyní nezařazeným poslancem, který si měsíčně přijde asi na 65 tisíc hrubého. A to je také důvod, proč se Blesk dál o zapůjčení vozu zajímá. Může si to Bém dovolit? Z ceníků několika autopůjčoven vyplynulo, že pronájem Volkswagenu Touareg stojí od čtyř tisíc korun na den po 50 až 70 tisíc za měsíc.

A právě takovou taxu by si asi Bém mohl dovolit platit jen stěží, i když letos v majetkovém přiznání uvedl, že si na autorském honoráři za knihu přivydělal něco málo přes 700 tisíc.

Někdejší pražský primátor ovšem na další dotazy Blesku už nereagoval. A to, za kolik má vůz v nájmu, nelze zjistit ani od jediného jednatele firmy Individual Car Service Jaroslava Párala. Společnost na sebe nevede žádný oficiální telefonní kontakt, nemá webové stránky a telefon vedený na Párala nikdo nezvedl.

A proč se Blesk o někdejšího primátora opět zajímá? Protože policie se stále zabývá jeho odposlechy telefonů s Romanem Janouškem, v nichž se častovali Kotě a Mazánku a kuli pikle nejen o moci na pražském magistrátu. „Věcí se zabýváme a analyzujeme veškeré informace. Zatím ale nelze veřejnosti sdělit bližší informace,“ uvedla mluvčí Policejního prezidia Dagmar Bednarčíková. Blesk proto bude i nadále na Béma dohlížet.

Žije si nad poměry

Bém se tak znovu ocitá v podezření, že si žije nad poměry. Nebo že mu mnozí lidé službičkami oplácejí jeho vstřícnost v dobách, kdy byl ve funkci. Už v minulosti čelil kritice, že bydlí za hubičku, tedy 22 tisíc měsíčně, v pronajaté vile na hodně dobré pražské adrese. Jeho »domácím« byl obchodník s realitami a také kamarád Zbyněk Kareš, jenž měl obchodní vztahy s městem.

Aktuální vydání exprimátora:

Horolezecká výprava na K2 – letenka + poplatek za výstup od 38 000 do 120 000Kč (letenka od 18 000 do 100 000Kč)

● Pronájem Volkswagenu Touareg měsíčně až 70 000Kč

● Pronájem vily v Dejvicích měsíčně 22 000Kč + běžné výdaje na život

● Plat: 65 000Kč

bome ( 24. srpna 2012 15:40 )

Todle jelito zaplenilo toudle vycteninkou vsechny diskuze, nejhorsi je, ze nepochopil, ze nikoho nezaujme a nikterak zajimave to take neni, navic to ani nesplodil sam, jen to okopcil. Cesko je zeme dusevnich nahacu, blbu a nezajimavejch lidi.

bome ( 24. srpna 2012 15:32 )

Koukam ze pro pisalky z Blesku je luxus vse co je naprosto bezna vec. VW proste neni zadny luxus, to je: Rolls Royce, Maybach a podobne. Na co si v tom cesku porad hrajete, vsechno co je ve svete normalni vec, je v cesku vrchol luxusu a proto je to take nalezite predrazene., chce se me blit

centorio ( 24. srpna 2012 14:49 )

zlodejna je cesky narodni sport,teprve kdyz zacnou zit za hranicema zacina tezka previchova

enriko ( 24. srpna 2012 14:34 )

Přesně, Čeči ukradnou úplne všechno, včetně toaletního papíru v nemocnicích a sáčku na psí exkrementy na ulici. Kecají jak oni nikdy a přitom nekradou, protože se k ničemu nedostanou.

gustafucikova ( 24. srpna 2012 11:45 )

Před pár lety to býval docela příjemný a slušný člověk. Bohužel je typickou ukázkou, co umí prostředí politiky, korupce, lákadel nedotknutelnosti s běžným českým člověkem. Sice tady nadáváme, ale ruku na srdce....kdo z nás by odolával milionům za pouhá kývnutí z moci pozice na různé levárny kmotrů a lobistů kolem...tak jako Bém. A moc bych za to nedal, že potrestán nakonec stejně nebude, protože v tom jede moc lidí, i justice, policie, politici a není zájem v tom šťourat. To co píše Bles, noviny a dislutující je jen takový pšouk, aby se neřeklo, ale nic to neřeší. Chce to opravdu něco takového jako na Islandu, kompletně, ale kompletně vyčistit ten chlív v politice....ale zas je otázka, kde nalézt slušné a vzdělané lidi za ně?

Zobrazit celou diskusi