Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Syn Pavla Béma Jáchym: Těžkej frajer i s umělou rukou

Autor: Josef Šťastna - 
2. dubna 2012
15:10

Syn exprimátora Pavla Béma (48), Jáchym (21) se učí žít s umělou rukou. O pravou paži přišel, když v centru Prahy lezl opilý na Wimmerovu kašnu a zřítil se. Že by mu ale těžký úraz sebral chuť na divoké večírky, se říct nedá.   

Co jsou problémy v politice, když se váš potomek těžce zraní? Pražský exprimátor Pavel Bém (pozastaveno členství v ODS) moc dobře ví, že vlastně vůbec nic.

Před rokem přišel jeho syn Jáchym o pravou ruku, když z klukoviny lezl opilý na Wimmerovu kašnu v centru Prahy. Každý mladý muž je frajer a dělá vylomeniny, mladý Bém ale za ně krutě zaplatil.

"Asi jsem si to zasloužil, takovej je osud," řekl před časem smířeně mladý Bém na kameru. Na nejnovější fotce je ale vidět, že chuť na divoké večírky, kde alkohol teče proudem, ho rozhodně nepřešla. Mladý Bém je prostě frajer, který se krutému osudu směje do očí.

Podle lékařů, které oslovil deník Aha!, má Jáchym Bém tzv. myoelektrickou protézu, která sice ruku plně nenahradí, ale umí základní úchopy. Jáchym by s ní měl zvládnout základní věci, jako je uchopení hrnku, či oblékání.

Video Jáchym Bém přiznal, že za zranění si může sám - Jaroslav Suchý
Video se připravuje ...