Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bémovy podezřelé kšefty: Z rozpočtu Prahy zmizela miliarda

Autor: oj - 
21. května 2012
11:03

Za vlády Pavla Béma na pražském magistrátu se vyvedly stovky milionů korun na podivné projekty. Ani jeden z nich nefunguje.

„Vše nasvědčuje tomu, že se některé projekty spustily jen proto, aby se vyvedly peníze z rozpočtu města. S prověřováním nejsme u konce. Ale už teď je jasné, že se budeme muset obrátit na policii,“ řekla MF Dnes radní pro informatiku Eva Vorlíčková.

Wi-fi připojení pro celou Prahu nebo centrální úložiště dat pro magistrát a pražské radnice. Jen tyto dva projekty odsály z rozpočtu Prahy téměř 900 milionů korun.

Šest set antén za 390 milionů, které měly zajistit internetové pokrytí v Praze se musí z domů odstranit a město neví, co si s nimi počne. Část z nich použije na wi-fi připojení v pražské zahradě, ale to je jen zlomek.

V projektu centrálního úložiště dat se už utopilo půl miliardy korun. Ani tento projekt nefunguje a je jisté, že bude mít dohru u policie. Na vyšetřování podivných obchodů byla podle šéfa protikorupční policie vyčleněna skupina lidí.

"Za posledních pět let se tu v sektoru informačních technologií utratilo sedm miliard korun a vlastně žádný z těch projektů pořádně nefunguje. Už jsem si zadala audit," řekla MF Dnes Vorlíčková.

kung-fu-jane ( 24. května 2012 00:17 )

Kolik miliard zmizelo díky Klausově poučce, že peníze nesmrdí.Jeho oblíbenec Bém se tím také řídil a je vidět, že se mu také dařilo, ač sám je neschopný hlupák. Stačilo mu jediné: být v té správné straně- ODS. Rozházel miliardy a rodná zlodějská strana ho nevydá, jak dojemné....

kung-fu-jane ( 23. května 2012 23:59 )

při volbách se to ODS a TOP09 vrátí jako bumerang. Sklidí, co zaseli...

pepzed ( 23. května 2012 22:35 )

Tady vážení je vidět,kdo to snámi myslí dobře.Ještě asi tak 300 takovvích odeesáků a máme vystaráno.Však to sprostý lid vrátí v DPH a jiných úsporných balíčcích ne?Pepíno.

sakra ( 23. května 2012 11:14 )

Odporná zlodějská tlama, bohužel jako člen ODS NEPOSTIŽITELNÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mirkazam ( 22. května 2012 12:35 )

Pro ,,kolibříka " už se rezervují tepláky...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa