Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bém pod nadvládnou kmotrů: Záhadné změny v územním plánu

Autor: Josef Šťastna - 
30. dubna 2012
10:21

Na pražském magistrátu se válí dokumenty, které ukazují, jak se zázračně podle přání kmotrů měnila nezajímavá půda na lukrativní pozemky. Primátorem byl v té době kamarád kmotra Romana Janouška Pavel Bém (ODS).

Na magistrátu hlavního města Prahy se přišlo na desítky podezřelých změn územního plánu, které se schvalovaly za éry bývalého primátora Pavla Béma. Tajné dokumenty dokonce byly archivovány v jakýchsi modrých deskách.

"Těch změn, které se tu schválily, přestože proti nim byly různé odborné výhrady, je opravdu spousta. Jsou tu desítky takových případů," řekl MF DNES náměstek pražského primátora Tomáš Hudeček (TOP­09). Od roku 2005 těch změn bylo více než 200.

Vybraným podnikatelům se pak díky těmto protekčním zásahům dařilo milionově zhodnotit své investice, protože před změnou v územním plánu skoupili v Praze výhodně hektary "nezajímavé" orné půdy. A ty se pak po změně územního plánu proměnily na "atraktivní" stavební pozemky.

husqarnowicz ( 2. května 2012 05:02 )

Vytahování průserů představitelů ODS na světlo je podle hradního lejna ohrožením demokracie.

liwa ( 1. května 2012 16:02 )

Stručná historie této "firmy"."Naše" kapitálové krytí v segmentu realit je dostatečné.Po poskytnutí dotace přes ministerstvo financí a min.vnitra za státního rozpočtu ve výši tisíce procent na náš podnikatelský záměr a to prádelny zakálených policejních spodků jsme se rozhodli,že částka poskytnutá nám daňovými poplatníky je tak velkorysá,že ji využijeme na podporu nám podobným.Vybraným lídrům u policie soudu a prokuratuře byla z této částky poskytnuta dotace na nákup ev.pokáleného spodního prádla a to i u tzv.čekatelů.Ostatní si perou sami,jelikož jsme nezakoupili příslušné zařízení a věnujeme se přes reality pouze čištění financí.Velkou podporu v tomto máme především ve finančně analytickém útvaru ministerstva financí,kdy většina členů je buď našimi klienty nebo ve správní radě.V současné době se účinnost našeho systému pohybuje cca o 30% lépe než Niger nebo Mexiko.Vzhledem k výhledu zvýšených emisí dluhopisů a uvažované daňové amnestii naše výkony budou pouze kulminovat.

liwa ( 1. května 2012 15:04 )

V Olomouci například *** Ičko pere se svými ***ími kamarády špinavé peníze ve stavbě zvláštní českomoravské ***í čtvrti.Všichni ***i spojte se a vyperte své špinavé peníze v tomto projektu a všichni se tam prosím nastěhujte.

kung-fu-jane ( 1. května 2012 14:15 )

V případě Béma více než kdy jindy platí: udělat kozla zahradníkem...Dokonce i ta podoba je dokonalá...

mirkazam ( 1. května 2012 09:04 )

Tady jde o to, co se s tím bude dělat ?? Přece nejde do nekonečna nechat takové prasárny procházet !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa