Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čechům povládnou komunisté a je jim to jedno, díví se Němci

Autor: jos, ČTK - 
24. dubna 2012
12:24

Rudá záře nad českou kotlinou! V Česku hrozí návrat komunistů k moci a Čechům to vlastně ani nevadí, soudí o naší současné situaci německý deník Die Welt. A kdo za návrat komunistů může? Podle Němců pravicová vláda Petra Nečase.

Němci celkem trefně pojmenovali, co komunistům nahrává politické body. Jsou to korupční skandály pravicové vlády Petra Nečase. Hrozí předčasné volby, které by do čela vynesly ČSSD a komunisty.

"Podle průzkumů by volby vedly k prudkému obratu doleva: k sociálnědemokratické vládě, kterou by tolerovali staří komunisté. Poprvé od revoluce by tak KSČM mohla minimálně nepřímo rozhodovat o vládním dění," napsal Die Welt. "A Čechům se to zdá být jedno," dodal s odkazem na víkendovou masovou odborářskou demonstraci v Praze, při níž účastníci volali po nových volbách.

Plné zuby Nečasovy vlády

"Atmosféra byla napjatá, běžní lidé mají plné zuby těch, kdo jim v současnosti vládnou," líčí německý deník situaci v Česku. Příčiny této nespokojenosti ve společnosti vidí ve skandálech, které vnitřně otřásly Nečasovou vládou a zbavily ji podle listu její legitimity, a ve stále nových úsporných opatřeních kabinetu doplňovaných zvyšováním daní.

"Vlastní chaos ve vládě způsobil nejmenší koaliční partner, strana Věci veřejné (VV). VV oba větší partnery - Nečasovu ODS a konzervativní TOP 09 ministra zahraničí Karla Schwarzenberga - pravidelně a amatérsky vydíraly tajnými, pikantními informacemi o jejich lidech," líčí Die Welt koaliční poměry v ČR a poté přibližuje poslední vývoj VV včetně soudu s neformálním lídrem strany Vítem Bártou a odchodu vicepremiérky Karolíny Peake.

cat99 ( 2. května 2012 13:35 )

Kdyby si mimo jiné i Němci důkladně přečetli Direktivy Allana Dullese, ředitele CIA, která byla vypracovaná už po roce 1945, a to Doktrínu boje proti Rusku a jeho satelitům, tak by se už tak hloupě nedivili, že ? Neznalost neomlouvá!

vojjaksvejk ( 30. dubna 2012 20:31 )

Tupě škrtat zvedat daně to i osel zvádne, tak nač je živit příště ať nám třeba osel vládne

vojjaksvejk ( 30. dubna 2012 20:24 )

)))))) Němec nečetl Švejka ?

llottoss ( 30. dubna 2012 18:01 )

Jo z Kanady se ti to pindá. Dneska asi každý student, co ukončí školu bydlí ve vile s bazénem a v garáži mu stojí Jaguár, co? Meleš nesmysly, a hlavně jsi tady vystudoval zadarmo a pak zdrhnul? Zeptej se dnešních maturantů kolik nsi vydělávaj, pokud tedy nějakou práci seženou, oni ti to rádi vysvětlí, ty znalče systémů

llottoss ( 30. dubna 2012 17:55 )

Za komunistů se tady vekslovalo o stošest, ale komouši to měli pod kontrolou a ještě se to státu vyplatilo, dnes tady vekslují kmotři ODS ve velkým a legálně!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa