Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Video: Kalouskova facka pro drzého fracka

Video se připravuje ...
Autor: Eva Pospíšilová, Stanislav Kněnický, lmk - 
4. února 2012
05:00

Tak takhle to vypadá, když ministr financí Miroslav Kalousek (51, TOP 09) brání svou čest! Blesk nyní získal exkluzivní záznam z loňského září, kdy téměř dvoumetrový Kalousek »vychovával« jistého mladíka. Facka měla důvod: Chlapec na ministra pokřikoval, že »je zloděj a že by měl sedět«. Navíc prý vyhrožoval i jeho rodině.

Incident, kdy Kalousek uštědřil výchovný pohlavek vulgárnímu mladíkovi, se odehrál 21. září 2011. „Cestou ze Sněmovny jsem si udělal pedagogický vedlejšák,“ snažil se v ten den roztržku vtipně vysvětlit ministr. Ze záznamu je však patrné, že při incidentu se středoškolákem mu rozhodně do smíchu nebylo.

Mladík na nepřipraveného politika začal pokřikovat, když šel ze Sněmovny se svým mluvčím Ondřejem Jakobem. Kalousek se nejprve snažil vulgarity ignorovat. S přibývající intenzitou nadávek ale začala jeho tvář brunátnět a mladíka chytil pod krkem a zatlačil jej na zeď Sněmovny. Ani to však hocha neumlčelo. Naopak začal ještě víc gestikulovat, což ministra rozdráždilo a vlepil mu první facku. Poté chtěl i s Jakobem pokračovat v cestě.

Jenže ani drsně vypadající rána mladíka neodradila od dalšího halekání. Politik se proto otočil na patě a »drzounovi «, který mu do očí řekl, že je zloděj, se pokusil vrazit ještě jednu facku.

„Jsem přesvědčen, že jsem jednal správně a v duchu těch nejlepších malostranských tradic,“ zdůvodňoval pak ministr svůj výpad.

Dnes již je incident pro Kalouska uzavřená věc, nic podobného ale předtím nezažil. „Lidé na mě reagují, někteří negativně, někteří pozitivně, ale nikdo mi ještě tak sprostě nenadával ani nevyhrožoval, zvlášť když je o 30 let mladší než já,“ řekl Blesku Kalousek.

Ze záznamu, který Blesk získal, lze usoudit, že ministrova fackovaná byla opodstatněná. K útoku byl vyprovokován, za facky nicméně zaplatil tisíc korun pokuty.

Fackovaný: Musel jsem mu to říct!

Středoškolák (19) ze středních Čech, který se dostal s ministrem fi nancí do konfliktu, prý skládá hudbu, hraje amatérské divadlo a touží být umělcem.

Při zachování anonymity vypověděl pro MF Dnes, co se odehrálo: „Dotklo se mě, když potyčku pan Kalousek vysvětloval jako snahu mě vychovávat. Měl by si především zamést před vlastním prahem. Kalousek je pro mě symbolem prohnilosti české politiky. Když jsem ministra uviděl, cítil jsem nezvladatelnou potřebu sdělit mu svůj názor na něj a vedení státu. Bohužel zaúčinkovaly emoce a adrenalin a já jsem se uchýlil k vulgaritě. Pronesl jsem: Měl jsi už dávno sedět! Rozhodně jsem nevyřkl viset. Nepamatuji si detaily, protože stát tváří v tvář takovému člověku byl pro mě strašný adrenalin. Ale pronesl jsem něco ve smyslu, že je zodpovědný za stav naší země, že je na výplatní pásce nadnárodních korporací a že měl dávno sedět. A on mi vlepil facku. Jen jednu, nikoliv čtyři, jak vypráví on.“

tang ( 20. ledna 2013 16:37 )

A lidi jen přiblížení

kung-fu-jane ( 8. února 2012 10:31 )

Dávám jen tomu, kdo si to zaslouží. A někdy ještě přidám, když už zdrhá pryč...škoda rány, která padne vedle.

kung-fu-jane ( 8. února 2012 08:57 )

pro velkohubéhopodnikatele: ...možná potřebuji, možná ne. Ale u tebe, jak se tak dívám, je to každodenní nutnost. Ještě bych Ti přidala prášky na nervy...

alzbeta59 ( 6. února 2012 16:29 )

"...kdo prvni zvedne ruku k rane priznava, ze mu dosly idealy.."" 

rudyptak48 ( 6. února 2012 14:15 )

valovka... a kde mu to podle vás měl říct? V kanceláři ministra, na úřadě vlády, nebo ve sněmovně? Když už si dovolí tenhle zloděj vyjít na ulici, musí s tím počítat. Tohle je červená karta pro politika.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa