Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Kalousek: Za zfackování mladíka pokuta 1000 korun

Ministr Kalousek dostal pokutu za zfackování mladíka
Ministr Kalousek dostal pokutu za zfackování mladíka  (Autor: Blesk)
Autor: ČTK, šim - 
16. prosince 2011
11:06

Výchovných pár facek stálo ministra financí Miroslava Kalouska tisíc korun. Pokutu v této výši dostal za zářijový incident, kdy před Sněmovnou zfackoval mladíka, který na něj pokřikoval, že je zloděj.

O výši Kalouskovy pokuty rozhodl správní úřad Prahy 1. "Ve zkráceném správním řízení mu byla udělena pokuta ve výši tisíc korun, což je v tomto typu řízení maximální sazba," řekla mluvčí městské části Veronika Blažková. V běžném správním řízení je maximální pokuta 20.000 korun.

Záležitostí se už dříve zabývala pražská policie, vyhodnotila ji ale jako přestupek. Přestupku se podle policie dopustil i zfackovaný mladík, který incident vyprovokoval. Na ministra pokřikoval, že je zloděj a bude viset.

odeta ( 19. prosince 2011 21:27 )

Na Kalouska bych nepokřikovala ,ale rovnou bych ho kopla ...kam to pány nejvíc bolí

karinna3 ( 18. prosince 2011 14:51 )

Snad to bude platit i obráceně. Tisícovku bych klidně obětovala za pár facek Kalouskovi

jpavlik ( 18. prosince 2011 13:11 )

Škoda rány, která padne vedle. Působil jsem jako učitel na SOU a mohu potvrdit, že chování adolescentů je velmi provokativní. Reakce p.Kalouska je zcela pochopitelná a přiměřená. S udělenou pokutou tedy souhlasím, ale pro druhou stranu.

bobou ( 18. prosince 2011 10:36 )

Škoda, že se chlapec nedostavil k lékaři. Mohl dostávat možná nadosmrti rentu. Ať již dostal facky oprávněně, či ne. Vždyť ten hoch jenom veřejně vykřikoval to co si myslí 3/4 národa. Kdo si Kalousek vůbec myslí, že je? Nějaký polobůh? To by musel jinak makat, naši zemi vyvést z dluhů a ne ještě více zadlužovat. Chovat se úměrně svému postavení a ne jako nějaký hospodský povaleč, co se pro špatné slovo hned rve. Chce dávat výchovné pohlavky a sám by jich zasloužil nepočítaně.

rudyptak48 ( 17. prosince 2011 11:03 )

claro-češi... tys napsal(a), že nedudu nikdy rovnéééj před zákonem. To zřejmě nebudu, protože zákon tvoří takoví parchanti a korupčníci jako Kalousek, a tvoří ho hlavně pro své účely. Ty k nim zřejmě patříš, a chrochtáš si v tom našem velkém prasečinci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa