Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kalousek měl opičku a netrefil se do dveří, tvrdí Rath

Autor: ČTK, mivr - 
22. září 2011
14:09

Do fackovací kauzy ministra Miroslava Kalouska vstoupil poslanec David Rath (ČSSD). Ten prohlásil, že Kalousek byl v den, kdy profackoval mladíka na ulici, silně opilý. Prý se netrefil ani do dveří.

"Měl příjemnou, veselou opičku. Pískal zde ve Sněmovně na píšťalku. Chvilku si asi myslel, že odtud odjíždějí vlaky. Trochu mu dělalo problém trefit se do poměrně širokých  dveří poslanecké jídelny. Zápasil jak s poslaneckou kartou, tak s futrem," tvrdil Rath, který ještě nezaplatil deset tisíc pokutu za to, že v únoru obvinil ministra financí Kalouska z opilství.

Novinářům Rath opáčil tím, že zatím nedostal vysvětlení, jak a kam by měl 10 000 korun pokuty platit. Až to zjistí, je prý ochoten zaplatit, hodlá se však soudit. Přímo v usnesení výboru je přitom napsáno, že pokuta je splatná v pokladně Poslanecké sněmovny.

Ministr Kalousek se nemoml Rathovým tvrzením bránit, protože je na služení cestě v USA. Minula ho i rozprava ve Sněmovně, při níž ho šéf ČSSD Bohuslav Sobotka vyzval k odchodu z vlády. "Osobně jsem přesvědčen o tom, že do slušné politické kultury nepatří ministři, kteří fackují občany na chodníku," řekl Sobotka při diskusi o programu mimořádné schůze

Výchovná facka, jak si nazval ministr Kalousek, se odehrála ve středu na Malostranském náměstí v Praze. Incident začala prověřovat policie. A ministrovi financí hrozí pokuta za výtržnictví.

Údajně asi dvacetiletý mladík, který si od Kalouska vysloužil několik ran za to, že na něj pokřikoval "ty kurvo jedna zlodějská", incident dosud nenahlásil. Pražští policisté se o něj však přesto začali zajímat.

clarocesi ( 23. září 2011 21:45 )

Blá, blá - nepíšete náhodou o sobě?

clarocesi ( 23. září 2011 21:44 )

Jakého daňového poplatníka - sprostej fracek, měl ho nakopnout ještě do zadku, když ho doma nenaučili slušnosti.Vás asi mrzí hlavně ten levnej chlast, pošlete adresu pošlu Vám na panáka ať má dušička klid.

clarocesi ( 23. září 2011 21:40 )

Ten chudák nepozná nic!

clarocesi ( 23. září 2011 21:39 )

clarocesi ( 23. září 2011 21:39 )

Poznámka platí pro nick "cert" omlouvám se.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa