Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Jakl brání Bátoru a veršem spílá Kalouskovi

Jakl spolupracuje s Václavem Klausem od roku 1997
 (Autor: ČTK)
Autor: INT, ljš - 
18. srpna 2011
16:37

Diskuse nad výroky úředníka ministerstva financí Ladislava Bátory přesáhla hranice sněmovny a dostala se až na Hrad.  Tajemník prezidenta Ladislav Jakl pojal svou kritiku kroků ministra Kalouska, který se odmítá účastnit vládních jednání, dokud nebude Bátora odvolán, umělecky - prostřednictvím veršů. Informoval o tom server iDnes.cz.

Jakl se s Kalouskem vůbec nepáře, podle něj by totiž měl mít Bátora právo na svobodné vyjádření svého názoru. Také chce svými verši pravděpodobně připomenout, že sám Kalousek již dříve Bátoru označil za "fašouna".

V básni "Strakovky silně srpnové sonety", kterou Jakl zveřejnil na svých stránkách, se píše:

"Když od plic mluví Kalousek

Měl by si vzít ubrousek

Sliny od něj létají

Že jemný typ by sebou sek."

Celá báseň pak končí dvojverším: "Spílat ve vší parádě / Smíš jenom když jsi ve vládě". Kalousek, který je znám tím, že i on si rád zarýmuje, na text zatím nijak nereagoval.

Tajemník, rocker a milovník piva

Jakl úzce spolupracuje s Václavem Klausem od roku 1997, od roku 2003 je pak tajemníkem prezidenta republiky. Původním povoláním je však novinář. Rockové hudbě se věnuje desítky let jako hudebník i autor, hraje s kapelami Etal a Folimanka Blues. Na svých stránkách uvádí, že ve volném čase se rád věnuje pivu. Během pražského pochodu homosexuálů Prague Pride přišel s novinkou - čtyřprocentním růžovým pivem BuQičák.

sharp ( 19. srpna 2011 18:35 )

Jakl na Hrad !

zirafa ( 19. srpna 2011 16:39 )

e.44

komentator ( 19. srpna 2011 10:36 )

Bylo by dobré to poslat Kalouskovi! Potěšilo by ho to. Vždyť Kalousek, Vodnra, Drobil kradou "první ligu" Copak neřekl Topolánek, že Kalousek je "jednička"?

komentator ( 19. srpna 2011 10:09 )

Daleko nebezpečnější jsou korupčníci, kteří dojí státní kasu!! Viď Vondro, kalousku, Drobile!!

komentator ( 19. srpna 2011 10:04 )

Recyklovaný černo***ník Kalousek posluhoval komoušům v tzv. Národní frontě! Kalousek byl a je vyžírka jak na to upozorňuje rudyptak! Prý již jako jako účetní ve státním podniku Mitas dokázal Kalousek šikovně ulejvat prachy!!! Nyní jako ministr financí provozuje velké zlodějiny! Týdeník Respekt napsal, že Kalouskův kámoš Háva (jeho firma Omnipol) pouze při prostředkování silně předražených dopravních letadel CASA pro českou armádu inkasoval ASTRONOMICKOU provizi 890 milion korun. Tento zlodějský kšeft prosadili Topolánek, Kalousek, černo***nice (ministryně obrany) Parkanová a její náměstek barták!! A dobře informovaní novináři naznačují, že Háva se o lup dělí se svým kámošem Kalouskem!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa