Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Další reakce na pochod gayů? Prezident vykuřpytel!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, ljš, mivrk - 
11. srpna 2011
16:56

Českem za poslední týden hýbe bouřlivá diskuse o vhodnosti záštity pražského primátora nad pochodem homosexuálů Prague Pride, kterou minulý čtvrtek rozvířil vicekancléř prezidenta Petr Hájek. Reakcí bylo mnoho, včetně té prezidentské. S tou pravděpodobně nejvtipnější přichází ale herec Petr Čtvrtníček - v sobotu uvede v Divadle Na zábradlí zpěvohru s názvem Prezident vykuřpytel.

„V polovině 19. století ji hrál spolek Pražských koželuhů a hájů, obsazena byla zhruba čtyřiceti lidmi.“ řekl Čtvrtníček serveru novinky.cz s tím, že se jedná o výjevy ze života pražských koželuhů, kteří vyráběli z kozí a ovčí kůže pytlíky na tabák, které se vykuřovaly, cech pak vedl právě prezident vykuřpytel. Během představení vystoupí mimo jiné skupiny Buzerant, Lidé, Komorous nebo Evald a Vašek a zazní písně Hájku, háječku nebo Balíček šprcek.

Svoboda si stanoviska církve váží

Pražský premiér Svoboda také ve čtvrtek zareagoval na dopis, kterým ho představitelé církve žádali, aby záštitu nad festivalem ještě zvážil. Svoboda serveru novinky.cz řekl, že si jejich postoje váží a je přesvědčen, že v nich tolerance je.

V nemilosti je ale Ladislav Bátora, který má na ministerstvu školství na starost personalistiku a současně vede sdružení D.O.S.T., které proti pochodu homosexuální menšiny vystupuje. Jeho postoj zkritizovali nejen opoziční, ale i koaliční politici.

amosprorok ( 14. srpna 2011 23:16 )

Hanba primatoru Prahy "Bohumilu" Svobode, chtel bych mu poradit změnit jmeno na D‘ablumil protože on mu posloužil, a udelal tolik ohavností před Bohem a nejen před nim! Pro sebe a své děti. Dál zacatek prokletí, neboť zavadi učit naše děti byt sklonnými k homosexuálnímu životu! Reklama dnes (a nejvice pro mladistvi) dela nejvice. A nakonec schválil Homodiktaturu v České zemi. Homosexuálové nemají budoucnost, společnost smrti, nejvice nesouci k nam –AIDS. Počet HIV pozitivních lidí se v Česku za uplynulých deset let ztrojnásobil. V 70 procentech případů se přitom nákaza rozšířila při homosexuálním styku muže s mužem…

rudyptak48 ( 14. srpna 2011 09:54 )

Čtvrtníčku, ta si ale č.u.r.á.k. na sextou. Ničím horším, než totou hrou si nemohl přispět. Už ti z té absurdity asi kape na mozek, jak našemu pravdoláskovi Vaškovi. Stejně skončíš v Bohnicích, tam by so to pacientům zřejmě líbilo. Nahoď si ten svůj dlouhý chuj na hlavu a hurá proti větrným mlynům heterosexualůty.

clarocesi ( 12. srpna 2011 11:13 )

Je úžasné sledovat jak se pravicoví a levicoví politici perou svým kladným přístupem o 4% hlasů těch buzen.Je mi t toho na blití!

Gabriela Fenclová ( 11. srpna 2011 22:17 )

Ani v jednom nemáš pravdu, jen jsem tolerantní člověk a neodsuzuji druhé podle jejich vzhledu, barvy pleti, orientace, náboženského vyznání...atd., zastávám jiné hodnoty. Pravicoví extrémisté se naopak chlubí tím, čím jsou, jenže málokdo z nich opravdu ví, za co bojuje. Většina z nich jsou jen zakomplexovaní hošíci, co chtějí někam zapadnout a pomlátit pár lidí v počtu deset na jednoho.

rudyptak48 ( 11. srpna 2011 22:13 )

Když se dívám na tu fotku Čtvrtníčka, tváří se jakoby mu ho někdo zrovna kouřil. Takže bych název té hry trošku poopravil na "Vykouřený Čtvrníčkův pytel".

Zobrazit celou diskusi