Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dobešův poradce Bátora: Zkáza Slovanů je skvělá

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, ap - 
30. dubna 2011
19:02

Účastnil se protižidovských přednášek, sám neonacisty poučoval, líbí se mu Zkáza Slovanů a je poradcem muže, který připravuje státní maturity. Ladislav Bátora, kterého chtěl ministr školství Dobeš povýšit dokonce na svého prvního náměstka měl s neonacisty vskutku nadstandartní vztahy. Navíc se mu údajně líbil i antisemitský spis nazvaný Zkáza Slovanů. Bude z ní povinná četba pro děti?

Mimo jiné se před lety zúčastnil neveřejné přednášky o "českém protižidovství," pořádané ultranacionalistickou Vlasteneckou frontou (VF) na které přednášel i udajný mluvčí soudem zrušeného Národního odporu Kalinovský. Bátora účast na přednáškách VF nepopřel, naopak uvedl, že na několika sám vystupoval.

Na akci se podle ČTK objevila řada známých tváří české krajní pravice. Včetně lidí, kteří podle policie i odborníků patří mezi neonacisty.  Zdroj, který si nepřál být jmenován, upozornil ČTK na to, že Bátora ve své práci s názvem Česká revue - Můj národ a má vlast pochválil antisemitský spis Rudolfa Vrby nazvaný Zkáza Slovanů, když ho označil za "skvělý".

Dílo, které se panu Bátorovi tak líbí přitom mimo jiné propaguje názor, že Židé mohli za první světovou válku či revoluci v Rusku. Tuto skutečnost již Bátora odmítl vysvětlit. Rozhovor s ČTK a Českou televizí přerušil a rozladěně odešel.

Přednáška Kalinovského na téma "Historie, příčiny a vývoj českého protižidovství" se podle dostupných informací konala 17. prosince 2005 v jednom z domů v pražské ulici Ve Smečkách. Na akci byli podle ČTK idalší známé tváře české neonacistické scény.

komentator ( 2. května 2011 15:30 )

Sympatizanti nácků jako Bátora financování z peněz státu toje síla!!!

komentator ( 2. května 2011 15:29 )

Copak v civilizované zemi by mohl být bývalý vězeňský psycholog Dobeš ministrem školství? Navíc další "velkou předností" Bretschneidra Dobeše je praxe v Bezpečnostní Agentuře ABL!!! V civilizovaných zemích jsou ministry školství erudovaní lidi z praxí v oboru neboť kvalita vzdělávacího systému rozhodne o schopnosti země konkurenčně se prosatit v globalizované světové ekonomice! Díky Dobešovi budou Češi dobrými špicly!!

smrtihlav ( 2. května 2011 14:07 )

Tak to o čem píšeš je jenom návrh a s tím nesouhlasím, ale státní maturity mi přijdou smysluplné. Nehledě na to, že kdyby je Dobeš nerozchodil, tak bychom museli vracet dotace EU.

sakra ( 2. května 2011 13:49 )

Dva neumětelové na jedné dobře placené hromadě. Ale pro občany je to zkáza.

smrtihlav ( 2. května 2011 08:40 )

Musíte uznat, že Dobeš jako jediný z dlouhé řady ministrů školství se postil přímo do státních maturit a ty jsou KONEČNĚ v chodu, za to mu patří můj obdiv.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa