Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Bátora zase urážel: Schwarzenberg je senilní stařec, Kalousek lokaj

Ministerský úředník Ladislav Bátora uráží, kudy mluví...
Ministerský úředník Ladislav Bátora uráží, kudy mluví...  (Autor: ČTK)
Autor: jos, pet - 
6. září 2011
10:01

Tohle už přehnal! Vrcholný úředník ministerstva školství Ladislav Bátora (59) opět urazil ministra zahraničí Karla Schwarzenberga. Na facebooku napsal, že se na knížeti začíná projevovat stařecká senilita. A ministra financí Miroslava Kalouska označil za lokaje. Bátora má přitom více než týden od Dobeše pověstný "nůž na krku", že při dalším excesu či skandálu na ministerstvu končí. Splní Dobeš svůj slib? Zdá se že ne, neboť uvedl, že Bátorovy výroky na facebooku jsou podvod a někdo prý naboural jeho profil!

"Na panu knížeti se již začíná projevovat stařecká senilita. Jeho zednářské, pravdolaskařské a oportunistické tendence jsou pro naši zemi cestou do pekel. Kdyby se již radši odebral odpočívat na svůj zámek a vzal si sebou jako lokaje pana Kalouska, udělal by občanům této země velikou laskavost," napsal na svých stránkách na facebooku Ladislava Bátora, který extrémními názory rozhodně nešetří.

Když nedávno Bátora nazval ministra zahraničí "starým prskajícím chudáčkem", vedlo to k odchodu TOP 09 z jednání vlády a hrozila další vládní krize. Nakonec situace utichla až potom, co se Dobeš za svého podřízeného omluvil a přeřadil ho na jinou (paradoxně lepší) pozici.

Schwarzenberg se pak v médiích kasal, že jako starý myslivec si na svého srnce (Bátoru) zkušeně počkal. Loveckou terminologií se nyní chce dodat, že na srnce sice vystřelil, ale způsobil mu maximálně lehké škrábnutí...

Pokud Dobeš drží slovo, Bátoru odvolá

"Panu Bátorovi jsem jeho chování vytknul a udělil mu jednoznačné pokyny ohledně jeho veřejného vystupování. Pokud se jimi pan Bátora nebude řídit, či pokud u něj zjistím jakékoli projevy politického extremismu, budu neprodleně konat i v personální oblasti," uvedl tehdy Dobeš.

Bátora svého nadřízeného ale evidentně neposlechl a dělá si co chce. Dokazuje to dvě věci, že Dobeš u něj nemá žádnou autoritu a že Bátora zřejmě využívá svého spojenectví s Hradem, o kterém se už dlouho šušká a posledních dnech ho potvrdila i bývalá poslankyně Věcí veřejných Kristýna Kočí, když uvedla, že Bátorovou jedinou kvalifikací při cestě na ministerstvo bylo "tlačenka" z Hradu. Pověstnou páku, která drží Bátoru u koryta ostatně připustil sám ministr Dobeš. "Zafungovala malá páčička z Hradu," prohlásil nedávno Dobeš v rozhovoru pro televizi Prima.

Bátora: Nenapsal jsem to, někdo hacknul můj profil

Redaktoři Blesk.cz v úterý dopoledne Bátorovi několikrát volali, aby získali jeho vyjádření. Nakonec telefon zvedl. "Já teď nemám ani vteřinu," to bylo jediné, co řekl a rychle zavěsil. Zřejmě plánoval taktiku, jak své výroky zamete pod koberec. A přišel s šokujícím řešením. Výroky na jeho facebooku nejsou prý autentické, neboť někdo hacknul jeho profil. V tomto vysvětlení ho podporuje i ministr Dobeš!

Bátora na svém facebooku Schwarzenberga nešetří Bátora na svém facebooku Schwarzenberga nešetří | Facebook.com

bosomfriend ( 24. září 2011 09:08 )

Zajímavé je, že se urážejí dědci navzájem. Oba mají pěkně peprné jazyky někoho urazit. A ten postkomunistický Batora se snaží zamlžit svou minulost. Kde studoval a co ? kdo mu dal červenou tečku, aby mohl studovat a udělat školu. Nikdo nechce slyšet, že všichni, co ve starém režimu studovali nemuseli a ani muknout a měli zkoušku. Bez červené tečky nemohl nikdo studovat. Tak už konečně pošletě ty staré dědky do pekla , v četně Schwarzenberga. I on inteligetně uráží , kde jen může. Mladí! svrhnetě tu postkomunistickou bandu a konečně převezměte odpovědnost za českou zemi !

andrysovic ( 22. září 2011 16:14 )

Fandím Bátorymu, nebojí se říct pravdu,vždyť ta karikatura KNÍŽE by měl odtáhnout tam,kde byl před revolucí. Je to ubožák,sám by se měl nad sebou zamyslet,kudy chodí, tudy spí,nemluvě o jeho řeči,není mu vůbec rozumět,když mluví tak si plive po bradě,je hanba,že máme takové debily ve vládě.V Rakousku nebo v Německu by ho poslali do prasečího zadku tak se usadil tam nahoře u nás,protože my jsme národ volů,strpíme všechno.

jaramila ( 7. září 2011 12:24 )

Ale vždyť je to pravda! Už jenom to, jak pořád pospává a blekotá! To je nějaká úroveň?!?

marmat ( 6. září 2011 18:41 )

Tak ty mime33 jsi tady DNES největší MIMOŇ !!! Každýho takovýho "mimoně" ale i HRAD sejří člověk, který JEDINÝ nepotřebuje prachy, je venku uznávanej aniž by se komukoliv zezadu podbízel či PROVOKOVAL svět jen aby se zviditelnil... Když klimbá v senátu a je osloven-nerozhodí ho to a naváže KLIDNĚ debatu (nemusí se na nikoho z okolních DOBRÁKů přece pořád dívat)a pak si řekne takovou krásnou svoji lidovou glosu, na kterou si ostatní NIKDY absolutně netroufnou !!! To, že je hodně nemocný a mohl by se na všechno VYIGNOROVAT by bylo podle gusta mnoha politických intrikánů !!! A mimoňů!

marast ( 6. září 2011 15:56 )

Pokud to opravdu napsal, měl by odejít, pokud ne, něko,mu se povedla velká sranda!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa