Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bursík v nemocnici: Má těžkou encefalitidu!

Kateřina Jacques má teď o toce svého dítěte pochopitelnou obavu
 (Autor: Blesk)
Autor: Sandra Apostolidisová, evakk - 
7. června 2011
21:38

Procházky zelení se zelenému Martinu Bursíkovi (51), bývalému místopředsedovi vlády, ošklivě vymstily. Jak se Blesk dozvěděl, leží teď se zánětem mozkových blan, který přenáší infikovaná klíšťata, v nemocnici. „Je to tak, má encefalitidu. Průběh této nemoci je vždycky špatný,“ potvrdila Blesku Bursíkova partnerka Kateřina Jacques (39).

Bursík byl nejdříve podle důvěryhodných zdrojů 29. května přijat do pražské Nemocnice Na Bulovce. Lékaři měli podezření, že ho napadl meningokok.

Až později se prokázalo, že jde o klíšťovou encefalitidu. Podle Kateřiny Jacques je Bursík stále v nemocnici. Jeho onemocnění má totiž bohužel velmi těžký průběh. Takový provázejí nejen vysoké horečky, ale i poruchy motoriky a dezorientace.

„Ta nemoc je vždycky těžká – pro každého. Myslím ale, že bude v pořádku,“ dodala optimisticky Jacques. Jak dlouho ještě bude v nemocnici, zatím není jasné. „Pacient s encefalitidou musí být hospitalizován asi dva týdny. Podávají se mu infuze a léky na zmírnění otoků. Doma pak nemocný zůstává ještě měsíc až dva, záleží také na tom, jak silnou má imunitu,“ vysvětlila Stanislava Šimková z infekčního oddělení Fakultní Thomayerovy nemocnice.

Až se Bursík vrátí domů, měla by na něj matka jeho dítěte Jacques pořádně dohlédnout. Pokud totiž pacient po prodělané encefalitidě nedodržuje klidový režim, může trpět trvalými následky. Mezi nejhorší scénáře patří ochrnutí a také deprese.

egal ( 10. června 2011 14:26 )

se to netýká,encefalitis se týká mozkové tkáně,nikoliv ho ven

arcaben ( 9. června 2011 15:42 )

a zánět mozkových blan??Kde by ho vzal??Ten tam má zelenou biomasu!!Má zánět,ale lební dutiny!!

majojo ( 8. června 2011 17:40 )

A kdyby si nechal poradit od Helenky s Michalem, vysoudí od doktorů majlant, že to diagnostikovali tak pozdě. Jo, Kačenko, teď už to bude v chronickém stadiu.

6010 ( 8. června 2011 13:29 )

Nepřeji nikomu nic zlého, chraň Bůh.Ale někdy si připadám jako Hrabě Monte Christo a říkám si Danglar, Mondego,Caderouss,Villefort......

crakazasecrak ( 8. června 2011 12:27 )

a kačena ty w y m u daná stračena!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa