Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Úředníci kmotra Oulického: Milionové kšefty s dotacemi

Autor: Jana Ulrichová, evakk - 
24. března 2011
06:29

Pěkně do parády si vzali policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu sídlo Rady regionu soudržnosti Severozápad. Jeho pracovníci rozdělují v Ústeckém kraji milionové dotace z evropských fondů. Budovu úřadu muži zákona ve středu prohledávali už druhý den. Důvodem zásahu je zřejmě trestní řízení, k němuž ale policie ani státní zastupitelství nechtějí stále uvést žádné podrobnosti. Uvolnit je plánují během čtvrtka.

Spekuluje se, že razie může souviset s dotacemi na nákup předražených přístrojů pro nemocnice patřící Krajské zdravotní a. s., kvůli kterému podal ministr financí Kalousek loni trestní oznámení. Detektivové ale mohou jít i po menších projektech, jako je například sporná a veřejností velmi kritizovaná rekonstrukce ústeckého parku za 83 milionů korun, kde jen lavičky vyšly na 60 000, vysázení stromů na 30 000 a kašny dokonce na 4,5 milionu. Většina z těchto peněz šla právě z evropských fondů.

Podezření vzbuzuje i propojení Rady regionu s kmotrem ODS Patrikem Oulickým a bývalým senátorem Alexandrem Novákem. Oba jsou totiž akcionáři Energetických a dopravních staveb, v jejichž budově rada sídlí a platí tam údajně nemalý pronájem.

Kanceláře ředitele úřadu regionální rady Petra Kušnierze a bývalého hejtmana, nyní předsedy regionální rady Jiřího Šulce, které policisté v úterý zapečetili, byly už včera opět volné. Detektivové si z nich odnesli počítače a velké množství materiálů. Jiří Šulc pro Blesk.cz uvedl, že stále neví, o co jde. „Nikdo z policie mě o ničem dosud neinformoval,“ řekl s tím, že stanovisko poskytne právě až po policejním vyjádření. Dodal také, že úřad už vyjma malé části funguje normálně.

houbyryby ( 9. dubna 2011 13:26 )

Vondra,Tluchoř,Šulc a další, to jsou loupežníci světového kalibru ! Kam se hrabe Krejčíř ! To je proti nim pomněnková Marie ! Ty rozkradli celou naší republiku a kradou dál ! Je to hnus ! ! !

hanzohatori ( 24. března 2011 15:33 )

Galérka jako vyšitá.

esme ( 24. března 2011 11:48 )

ROP Severozápad je momentálně spíš oranžová než modrá.Takže úředníkem kmotra Oulického je teď i kmotr Benda. V Ústí jsme taková velká šťastná rodina.Je to hnus.

esme ( 24. března 2011 11:23 )

Vzhledem k tomu ,že oním jediným obviněným z úřadu je jeho ředitel, tipuju na nějaké machinaces nájmem budovy kde úřad sidlí popř."chybné nakládání "s majetkem úřadu.Myslím ,že o ony dotace hejtmanem Šulcem navržené, předsedou Šulcem spoluschválené a kontrolorem Šulcem nezávisle posuzované, s tím nemaji nic společného. Bude to jen takové to divadlo pro totálně otrávenou a demotivovanou ústeckou veřejnost.

cocococo ( 24. března 2011 11:08 )

Kdyz jsem to cetl ja ,tak to bylo pred min. 1 hodinou,nez jsi tocetl ty rouro? Ale me slo o to kolik stala ta jedna lavicka ,cestinari.Oni opravili sice tu hrubku ,ale nenapsali kolik lavicek a za kolik.To je to dulezity,vis?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa