Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Státní kasa poslala soukromému klubu 142 milionů!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Martin Hykl )
Autor: ČTK, šim - 
3. května 2009
19:34

Několik desítek milionů už od roku 2002 poslali poslanci při takzvaném porcování medvěda soukromému tenisového klubu v Prostějově. Co je to za grant?

Letos má majitel klubu Miroslav Černošek, údajný osobní přítel místopředsedy ODS Ivana Langera, dostat dalších sedm milionů korun. Tentokrát na zřízení světelných tabulí kvůli šestidennímu mistrovství mladých tenistů. Informuje o tom aktuální vydání týdeníku Týden.

Ze státního rozpočtu přiteklo za poslední roky do prostějovského klubu už 142 milionů korun. Poslední sedmimilionová investice by měla pokrýt technické zabezpečení mistrovství světa juniorů. Podle Týdne chce majitel pořídit moderní ukazatele skóre. Průběh posledního dětského mistrovství totiž podle majitele klubu vypadal "jako sto let za opicemi". Tabule sice přenášely výsledky zápasu na internet, ale nebyly on-line. "Museli jsme najmout dvanáct studentů, a ti mačkali krabičky, aby na tabuli naskakovalo skóre," vysvětlil majitel Černošek.

Za státní peníze nyní podle Týdnu získá klub elektronické zařízení, které monitoruje každý odpálený míček a informace okamžitě přenáší na internet. Podobnými vymoženostmi jsou přitom vybaveny jen dvorce při Fed Cupu a Davis Cupu, informuje týdeník.

Další náklady na juniorské mistrovství zaplatí Český tenisový svaz a sponzoři - mezi nimi i vlivný ocelářský magnát Tomáš Chrenek.

Týden píše, že Černošek je po boku politiků vídán často. Naposledy si prostějovské kurty vybral jako místo pro narozeninové oslavy Ivan Langer. Tenis si při party zahrál i premiér v demisi Mirek Topolánek. Otázka Týdne, kolik pompézní oslava narozenin stála, se Langra dotkla. "Neurážejte mě, své účty si platím sám," napsal v textové zprávě.

Černoškova agentura TK Prostějov pořádá tenisové turnaje i v nedaleké obci Dolany-Véska. Za vystavění tenisových kurtů a haly v obci Langer veřejně lobboval a získal pro ně postupně devět a šest milionů korun. Blízko obce Véska koupila v roce 2002 usedlost ministrova matka.

hruza ( 3. května 2009 23:57 )

Jonzer, uniklo ti téma. Tady se hovoří o tom, jak se krade ve velkém.

jonzer ( 3. května 2009 22:26 )

Jistě vám v posledních dnech neuniklo několik článků bulvárního časopisu BLESK, který se snaží zničit špičkového reportéra TV Nova Jiřího Dlabaju a několik jeho kolegů. Pan Dlabaja nedávno na svůj osobní blog umístil video, na kterém se ozývá chrochtání. U něj byl průvodní článek, který vysvětluje jak vše vzniklo. Blesk toto video našel, vše překroutil do nehorázných rozměrů a udělal z něj totální katastrofu. Několik slušných lidí z toho teď bude mít problémy. Pokud nesouhlasíte s tím, co a jak Blesk napsal a chcete proti němu vyjádřit protest, podívejte se na stránky http://chrochro.7x.cz a ukažte, že nejsme národ sucharů, ale národ se smyslem pro humor.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa