Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Oblačno 16°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kalousek lže! A nestydí se za to!

Autor: Eva Hofrichterová, evakk - 
11. března 2011
05:00

V čem všem nám lže? Jak teď máme věřit tomu, že je nutná reforma penzí a zvýšení DPH? Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) se otevřeně přiznal, že si vymýšlel. Tvrdil totiž, že má tajnou videonahrávku ze schůzky šéfredaktorů. Včera ale přiznal, že to byla lež. „Dovolil jsem si v soukromém telefonickém rozhovoru celkem průhlednou mystifikaci vůči šéfredaktorovi MF Dnes Čásenskému,“ řekl Kalousek, když ho šéfredaktoři vyzvali ke zveřejnění.

Jeden už ani neví, co je v české politice pravda, co legrace, mystifikace a co vědomý podvod na voličích. Blesk.cz vás ale ujišťuje: Tento článek pravdivý je. Dělat si legraci a lhát je ale podle našeho ministra financí Kalouska a jeho strany TOP 09 v pořádku...

V úterý večer zavolal Kalousek šéfredaktorovi deníku MF Dnes a oznámil mu, že má tajnou videonahrávku ze schůzky šéfredaktorů českých deníků a týdeníků. Zástupci médií na ní vymýšleli formulaci dopisu, který poté zaslali premiérovi Petru Nečasovi. Zvednutí DPH na 20 % by totiž bylo pro mnoho tiskovin likvidační. Kalousek se ozval i Daliboru Balšínkovi, šéfredaktorovi Lidových novin. „Ministr mi volal, že stojí na Kampě a má dvě nahrávky. Jednu prý hodí do Vltavy a druhou zničí ve čtvrtek,“ vylíčil Balšínek ministrova neuvěřitelná slova.

Co vlastně Kalouska přimělo ke svéráznému lhaní, které nazval mystifikací? Prý si tím chtěl ověřit svou informaci, že média chystají „mohutnou kampaň“ proti důchodové reformě a zvýšení sazeb DPH.

Předseda poslaneckého klubu topky Petr Gazdík soudí, že to Kalousek se šéfredaktory českých médií zahrál mistrovsky. „Možná nezvolil nejvhodnější formu, žertování na téma tajných nahrávek nepovažuju za šťastné. A tím je pro mě vše vyřízené,“ prohlásil. Ministra pak sepsula hlavně opozice. Podle hejtmana Davida Ratha (ČSSD) začal Kalousek i přes své vážné onemocnění znovu pít. „Je to na jeho okamžitou rezignaci,“ myslí si hejtman.

Časopis Reflex včera na webu zveřejnil článek o tom, že má také k dispozici videonahrávku. Údajně dokazuje, že Kalousek je „buzerant, co žere psy“. Zda se jedná o pravdu, nebo mystifikaci, prý prozradí až v tištěné verzi časopisu.

mathony ( 19. března 2011 14:26 )

sám vymyslel supermzdu a ted se zase vrací k tomu co bylo jeto prostě holomek který si dělá s lidí blázna už at zmizne nebo ten stát přivede na největší buben jaký je už dnes

komentator ( 14. března 2011 08:55 )

Chce to vykopat z politiky ty zlodějské Kalousky a další černo***níky!

englishman ( 13. března 2011 10:10 )

Revoluce...jste opravdu takové ovce že je necháváte u moci ?? sesadit a zavřít na vždy....

husqarnowicz ( 12. března 2011 21:29 )

Chce to arabský scénář.

volic ( 12. března 2011 17:14 )

Lžou nám všichni politici!Je jen otázka,jak dlouho jim to budem žrát.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa