Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šéfredaktoři: Dá se Kalouskovi ještě věřit?

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: oj, šim - 
10. března 2011
13:27

Ministr financí Miroslav Kalousek ve středu šokoval tvrzením, že má v rukách nahrávku z jednání šéfredaktorů celostátních medií. Ve čtvrtek ráno otočil a říká, že si to celé vymyslel. Jak často si pan ministr vymýšlí a kdy vůbec říká pravdu a kdy lže? Šéfové medií jsou z jeho chování v šoku.

Podle šéfů medií svým lhaním Kalousek zcela zpochybnil jakákoliv svá tvrzení. Jestli nahrávku má, nebo ne, jim je v podstatě jedno. Kdyby o to stál, mohl se schůzky zúčastnit také.

"Po prohlášeních Miroslava Kalouska si nemůžu odpustit otázku, zda pan ministr lhal včera, nebo dnes, nebo třeba i v dalších, pro osud Česka daleko důležitějších věcech," říká šéfredaktor Týdne František Nachtigall s tím, že pokud nahrávka existuje, měla by se případem zabývat policie. "Ten, kdo si ji objednal, a ten, kdo instaloval nahrávací zařízení, se kromě útoku na svobodu slova dopustil i řady trestných činů," dodal.

Podobně hovoří také šéfredaktor deníku Blesk Vladimír Mužík. "Jestliže pan ministr takto žertuje, nemáme za žert považovat také jeho slova o daních a důchodové reformě? Když zavolá šéfredaktorovi druhého nejčtenějšího deníku a vykládá mu, že má tajnou nahrávku, tak to má být fór? Já znám teda fakt lepší." Podle Mužíka žádná nahrávka neexistuje. "Protože by to znamenalo, že si šéfredaktoři vzájemně nevěří, a to nikdy nebylo a není," dodal.

Že se na schůzce nedělo nic tajného, potvrzuje i šéfredaktor Hospodářských novin Petr Šabata. "Výsledkem je dopis, který jsme poslali politikům a který se týká DPH. Vyzýváme je, aby nezvyšovali DPH na knihy a tisk, neboť to poškodí svobodnou výměnu názorů a informací," vysvětluje Šabata.

Podle šéfa Lidových novin Dalibora Balšínka jde o snahu pošpinit média. "Chování pana Kalouska je evidentní snahou zdiskreditovat média. Celá věc, která se teď odehrává, je snaha ohrozit svobodu slova."

Pavel Šafr, šéfredaktor Reflexu, považuje chování pana ministra za vyloženě trapné a nepřípustné. "Jednání ministra financí Miroslava Kalouska v této kauze je od počátku až do konce jedním slovem trapné. Jeho první telefonát šéfredaktorovi MF Dnes o existenci nahrávky lze považovat za nepřijatelné zastrašování. Jeho ranní přiznání, že šlo o mystifikaci, působí jako nedůstojná a nepřijatelná provokace,“ reagoval na podivné Kalouskovo chování Šafr.

Ze strany pana Kalouska je to neuvěřitelná a šílená věc. Co se mu dá věřit a co se mu věřit nedá? Je to šílený a nestandardní krok, který znedůvěryhodňuje pana Kalouska a s ním celou vládu, pokud se k tomu nějak nepostaví. Schůzka byla transparentní a neutajená. Pokus o vydírání šéfredaktora MF Dnes vzbuzuje dojem prapodivných praktik. To, že ještě o půlnoci tvrdil, že má nahrávku, a ráno řekl, že si to celé vymyslel, pana ministra velmi znedůvěryhodňuje,“ řekl Blesk.cz šéfredaktor Deníku Sport Lukáš Tomek.

komentator ( 10. března 2011 23:13 )

Ani náhodou. Ožrala a magorKalousek je naprosto nedůvěryhodný! Co Češi provedli, že magor a ožrala Kalousek je ministrem financí v této zemi? Jak je možné, že ožrala a prolhaný magor Kalousek nakládá se stamiliardami korun z rozpočtu této země? Nečas se bude divit, když lidi půjdou do ulic a vyčistí ten Kalouskův Augiášův chlív! A s Kalouskem vyženou nejen z vlády ale i z politiky rovněž Nečase, Bártu, Johna a další darebáky z nynější vlády!

handgood ( 10. března 2011 20:55 )

santo diabolo... z tých tvojich sračkových výronov... by sa už dal poskladať "satanský ruženec". Ty musíš tak nenávidieť zrejme svoju matku. Asi ju znásilnil mongol "Vasil". Oni niekdy znásilňovali aj zvieratá. Čo tvoja matka? Má tiež rohy a kopytá?

zaviracispendlik ( 10. března 2011 19:32 )

ahojky santíku

husqarnowicz ( 10. března 2011 19:12 )

Tomuhle pánovi věřit? To si děláte p.r.d.e.l, ne? Ten-Kterému-Nikdy-Nic-Nedokázali je pro mě stejně nedůvěryhodný jako hradní tuneldědek( i když se v poslední době snaží mírnit tu vládní lůzu),lžidoktor práv Mareček Bendů(i když se tváří jak Jezule),Erectus Topol,americký slouha Vondra,pan Čistý Nečas, a vůbec celá ta povedená modročerná cháska.

zaviracispendlik ( 10. března 2011 18:08 )

to je v pytli, šikmookých je u nás hodně

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa