Schůzka šéfredaktorů deníků a týdeníků měla jasný cíl: Jak zařídit, aby tištěná média, tedy noviny a knihy, zůstala v nižší daňové hladině. Přeřazení tisku do stejné (vyšší) kategorie jako třeba tvrdý alkohol (rum, becherovka, fernet), je prý nedůstojné vznešenosti psaného slova.

Mlha

Pan ministr na schůzce nebyl, ale prý si ji tajně nahrával. Pak sice prohlásil, že žádnou nahrávku nemá, ale není jasné, jestli proto, že ji nenahrával, mlží, nebo mu selhala štěnice.

Jaká je souvislost mezi procenty daně z přidané hodnoty a promile alkoholu v krvi ministra financí ze schůzky nevyplynulo, ale vzhledem k vývoji událostí je zřejmé, že jde o vztah přinejmenším lineární. I vyrovnaného státního rozpočtu lze dosáhnout vratkou chůzí.

Kopec

Těžko říci, co je panu ministrovi bližší, jestli ranní noviny, nebo ranní rum. Nebyl to ale rum, kdo loni pomohl nové straně Miroslava Kalouska k volebnímu triumfu. I když kdo ví.

Možná že slavný Nohavicův opilecký kopec vede výš, než se zdálo, až za horizonty nejen přidaných, ale jakýchkoliv hodnot, až do finančního ráje, až tam, kde dávají dépeháčka dobrou noc.

Játra

Zato pan ministr si z nás, zdá se, dělá dobrý den. Pokud mě paměť neklame, před volbami nebyla o zvyšování DPH ani zmínka. Leda že by se pod tou zkratkou skrývalo sousloví „ Do Práce Hurá“, ale vzhledem k posledním událostem to mohl být zrovna tak „Dobře Poslechnutý Hovor“.

Nechejme obestřeno tajemstvím, kdo ví víc, kdo nic a kdo to nepoví. Pořád je lepší, když selže štěnice, než když selžou játra.