Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zeman: Důchodová reforma je podvod!

Miloš Zeman považuje důchodovou reformu za tunel
Miloš Zeman považuje důchodovou reformu za tunel  (Autor: Blesk - Pavel Merta)
Autor: oj, Kjos - 
9. března 2011
12:01

Miloš Zeman se postavil do řady kritiků důchodové reformy. Podle bývalého premiéra se jedná o třetí největší podvod v historii. S Klausem se mimo jiné shodli i v tom, že když vláda spojuje zvýšení sazeb s reformou důchodů, míchá hrušky a jablka.

Expremiér Miloš Zeman si na své chalupě na Vysočině zlomil palec na levé noze. "Uklouzl jsem na schodech a zlomil si palec na noze. Mám sádru," přiznal. o mu ale nezabrání odjet na plánovanou bezpečnostní konferenci, na kterou ho pozval bývalý prezident SSSR Gorbačov.

Před cestou ale ještě stihl v rozhovoru pro Týden.cz zkritizovat penzijní reformu. "Za prvé si myslím, že diskutovaná změna DPH nesouvisí s důchodovou reformou," řekl na rozehřátí Zeman. On sám by měl lepší recept. Navrhoval by zvýšit sociální pojištění z 28 na 30 procent. Prostředky ze zvýšení DPH totiž na rozdíl od příjmu ze sociálního pojištění nejsou nijak vázány na využití na důchody.

Zeman dokonce označil důchodovou reformu za tunel. "Důchodovou reformu pokládám za třetí největších tunel v dějinách české ekonomiky. První tunel byla privatizace podniků, potom banky a toto je v podstatě tunel na budoucí úspory na stáří," nešetřil plány Nečasova kabinetu Zeman.

ivkanatka ( 11. března 2011 00:21 )

DEFENESTRACE JE JEDINÁ MOŽNOST !!!! KDY UŽ VYJDEME ZASE DO ULIC A VYBOJUJEME SI SVÁ PRÁVA NA DŮSTOJNÝ ŽIVOT ?!? BOHUŽEL, JAK ŘEKL KDYSI V. HAVEL - VE STÁTĚ JE BLBÁ NÁLADA A TO UŽ FAKT HODNĚ !!!!

handgood ( 10. března 2011 20:31 )

starý pse... proč zrovna do Gorbačova? Zřejmě tě připravil o nějakou starnickou funci. Měl bys tou sádrou kopnou tebe.

handgood ( 10. března 2011 16:17 )

santakauzi... ty v tej truhle už hniješ... a občas z teba vystriekne výron hnisu a poprská nás... ty už nie si človek, ale zombík.

jity ( 10. března 2011 10:10 )

To máš pravdu, ta prrrdel s ním byla. Ale zajímavé je, že Zeman je nejchudší politik, tensi nic nenahrabal. Kde má nějakou vilu na Floridě, nebo vilu za desítky miliónů. Říká se, že mu stačil chleba se sádlem a škvarky, odmítal aby ho někdo podplácel.

komentator ( 10. března 2011 00:52 )

Zejména když se Zeman napil, tak s ním byla velká sranda! Pokud jde o výsledky práce Zemanový vlády, tak to už byla špaténka!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa