Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Léčba Klausem: Studentíci z vlády důchody promyslí

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ap - 
8. března 2011
19:16

Ještě před týdnem to vypadalo, že dlouho oddalovaná důchodová reforma dostala konečné rysy. Teď je všechno jinak. Po palbě kritiky ze strany prezidenta i odborné veřejnosti se zdá, že vláda svůj koncept, který ovlivní životy téměř všech občanů přepracuje. Nebo ho aspoň lépe vysvětlí.

"Veřejná podpora tohoto projektu je na bodě nula," prohlásil otevřeně ministr dopravy a člen strany Věcí veřejných Vít Bárta. Svůj názor údajně změnil právě po schůzce s Klausem. Kritika je směřována k reformě samotné i diskusi, která ji provázela. Kromě Blesk.cz, který dokonce k tomuto kroku uspořádal diskusi s ministrem Drábkem, totiž podle kritiků téměř žádná neproběhla.

Rath hrozí znárodňováním

A názor podle serveru idnes.cz mění dokonce i samotný ministr práce Jaromír Drábek (TOP 09). Rozumím Klausově kritice. Podle jeho stranického kolegy a šéfa poslanců strany Gazdíka TOPkaři nyní řeší jak dál.

"O prezidentově kritice i o tom, co bude dál s reformou, bude určitě řeč na čtvrtečním koaličním jednání. Ještě před tím se o tom bude bavit náš klub. Já jsem nikdy neřekl, že už je to celé hotové, protože to dosud neschválil náš poslanecký klub," prohlásil Gazdík.

Jasno má opozice. Hejtman Rath prohlásil, že jeho ČSSD by mohla penzijní fondy po svém nástupu k moci znárodnit. "Pokud by vláda silou prosadila povinné vyvádění peněz do soukromých fondů, já bych se vůbec nebránil nechat se inspirovat třeba v orbánovském Maďarsku," uvedl Rath pro Radiožurnál. V Maďarsku tyto fondy nakonec znárodnil. Poněkud přitom opomněl skutečnost, že vláda ve svém plánu mluvila o spoření dobrovolném.

 

honza33 ( 10. března 2011 10:10 )

Já jsem rád, že ty reformy brzdí, a je mi upřímně jedno, jestli dodrží, nebo poruší nějakou dohodu - v zájmu občanů je nezyšovat DPH, a ať si Kalousek myslí, co chce...

warumfernet ( 10. března 2011 07:42 )

Jen více takových Bártů, snad se mu podaří rozvrátit ten slepenec dnešní vládní kliky. Ale majetky, koryta a prachy jsou pro ty vládní ***y ten hlavní motiv jejich soudržnosti. A to je pro občany zlá zpráva.

komentator ( 9. března 2011 19:07 )

Hradní pán pískne a Bárta jako pejsek přiběhně na Hrad, kde si vyslechne instrukce co má dělat. Není to trapné, že Bárta vystupuje proti důchodové reformě, kterou společně s dalším Véčkařským ministrem Jankovským odklepl na jednání ekonomických ministrů Nečasovy vlády? Navíc, Bárta je nekolegiální vůči dalším ministrům a zejména vůči premiérovi Nečasovi, z kterého dělá vysloveného vola! Jak asi může vládu vnímat veřejnost, když někteří ministři jako např.Bárta neprojevuje elementární loyalitu vůči premiérovi Nečasovi? Copak není Bárta členem vlády, kterou vede Nečas? Šppinavé prádlo se má prát v "rodinném kruhu" tj. v rámci vlády. A ne na vetějnosti! Svým jednáním Bárta prokazuje, že je podrazák....

komentator ( 9. března 2011 18:56 )

Jde o fakta o tom jak Dobeš a John "spravedlivě rozdělovali" roční odměny. Psalo o tom několik deníků např.Právo, blesk, HN atd!

martha987 ( 9. března 2011 17:09 )

placený provokatér komentator plní denní normu. Kolikpak ti platí za každodenní kydání hnoje na VV, ty šibale?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa