Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dienstbier (†73): Nad rakví mu zpívala Kubišová!

Video se připravuje ...
Autor: Oldřich Tichý, Josef Šťastna, mivrk - 
14. ledna 2011
17:16

EXKLUZIVNÍ VIDEO: V motolském krematoriu proběhlo rodinné rozloučení s politikem Jiřím Dienstbierem (†73). Přítomni byli pouze členové rodiny, nejbližší přátelé a novináři Blesk.cz! O dojímavou scénu se postarala Marta Kubišovou s písní Modlitba pro Martu.

V sále motolského krematoria se tísnila téměř stovka lidí. Polovina jich musela stát - mezi nimi i předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský nebo předseda první federální vlády Marián Čalfa.

Na rozloučení do krematoria kromě nejužší rodiny dorazil také herec Pavel Landovský nebo zpěvačka Marta Kubišová. Tedy lidé, které pojí účast v protikomunistickém disentu. Kubišová se postarala o nejdojímavější okamžik celého obřadu, když nad rakví zpívala legendární Modlitbu pro Martu.

Obřad začal po 16. hodině, začátek provázely dvě operní árie. Pak mluvil Pavel Rychetský. "Jirkovi je za co děkovat, hlavně za jeho radost ze života. Život v disentu i kriminálu si dokázal užívat. Život miloval a žil ho naplno. Moje babička by řekla, že pálil svíci z obou stran," řekl v emotivním vystoupení Pavel Rychetský.

Za zpěvu Edit Piaf zmizela rakev pár minut před sedmnáctou hodinou za závěsem. Rozhled a odvaha Jiřího Dienstbiera bude této zemi chybět...

eptisam ( 15. ledna 2011 11:18 )

jediná spravedlnost,musíme tam všichni i vy,kteří zde plácate k.r.a.v.i.n.y.

divenka ( 15. ledna 2011 11:03 )

a co Srstka? Ten už musí být překulturovanej.

divenka ( 15. ledna 2011 11:02 )

bože asi mu ta hudba přišla jako ukolébavka.... ale já myslím, že nespí.... jen mě přijde že mu padají víčka, protože když si všimnete, tak i když mluví, tak má oči přivřené, jako by jen těžko je držel otevřené. To nebude spaní, to bude něco s obličejovými svaly, nebo nervy. Ale projevy pana knížete mají hlavu a patu, jen se u toho člověk musí moc soustředit aby porozuměl co říká. Pan Kníže je opravu aristokrat má chování, které by mu politici měli závidět. ALe abych to vyvážila, tak jeho názory pro které byl zvolen do vysoké politiky nesdílím.

divenka ( 15. ledna 2011 10:55 )

heja heja je úlet, ale ta myslím žádný hlas v muzice nemá.... konec konců, z heja heja se nestala odrhovačka ani pro regionální rádia

ales1 ( 15. ledna 2011 10:38 )

starému prepitému komunistovi, abyste se všichni nepotento Kdopak z vás mu podal pomocnou ruku, když se motal v tramvaji?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa