Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Medveděv přistál v Praze, setkal se s Klausem

Autor: ČTK, pes - 
7. dubna 2010
21:39

Letadlo s ruským prezidentem Dmitrijem Medveděvem ve středu kolem 20:00 přistálo s bezmála hodinovým zpožděním v Praze.

Do české metropole přijíždí kvůli čtvrtečnímu summitu USA-Rusko, na němž bude podepsána nová smlouva o omezení jaderných zbraní.

Ještě ve středu se Medveděv na Hradě setkal se svým českým protějškem Václavem Klausem. Ruský prezident do Prahy přicestoval z Bratislavy, jeho přílet se proti původnímu programu téměř o hodinu opozdil.

Před jednáním je na programu briefing obou prezidentů. Po schůzce pozval Klaus Medveděva na slavnostní večeři. Zúčastnil se jí i premiér Jan Fischer a další čeští politici a diplomaté.

Ruský prezident přespí v hotelu Four Seasons v centru Prahy, z české metropole má odletět ve čtvrtek odpoledne. Americký prezident Barack Obama přijede do Prahy ve čtvrtek ráno, zdrží se ale až do pátku.

Jaký bude program prezidentů v následujících dnech?

Středa

20:00 Hned po příletu prezident Dmitrij Medveděv zamíří na Hrad na setkání s prezidentem Václavem Klausem, následovat bude a slavnostní večeře

Čtvrtek

10:00 Prezident Barack Obama dorazí na Hrad, kam přijede přímo z letiště k jednání s Medveděvem

12:00 Oba prezidenti podepíší smlouvu START o snížení počtu jaderných zbraní

13:20 Obama s Medveděvem poobědvají s Václavem Klausem 15:00 Medveděv odletí

19:00 Po soukromém odpoledním programu Obama zahájí v bubenečské rezidenci amerického velvyslance večeři s prezidenty a premiéry 11 středoevropských a východoevropských zemí.

Pátek

9:20 Obama se setká s prezidentem Klausem, po soukromém hovoru následuje jednání s českou delegací

12:00 Obama odletí

georg-stuttgart ( 8. dubna 2010 15:35 )

mnozi opcane v cesku, jsou o tom presvjedceni ze po roce 1990,rusaci odjely na dobro z ceska, ale opak je pravdou, rusky vojaci si jen odkocily do ruska svliknout uniformu a vratily se zpjet do ceska v civilu, a pan prezident KLAUS, je vjernym bratren a sudruhem rusaky mluvicim sudruhum, se sovjetskym svazem na vjecne casy,

e.44 ( 8. dubna 2010 01:46 )

Ty nepoznáš vtip? Podle tebe by museli bejt za komoušů všichni čelní představitelé buzny. I když nechci tvrdit, že někteří nebyli

drobek ( 7. dubna 2010 22:49 )

Medveděv je celkem šik

skromny ( 7. dubna 2010 22:04 )

Neni vzornejsi ukazky ceske statnosti, nez kdyz se dva Rusove setkaji na prazskem hrade a hovori spolu samozrejme rusky ze ano!! Prece si Rusove k vzajemnemu rozhovoru nevyvesi vlajku EU. Tak to tedy ne, to ne !!!

fanousovalivie ( 7. dubna 2010 20:48 )

Proč se sejdou v Praze? N o protože česi nedávno vylezli z rudé pr.d.e.l.e. a cpou se do bílé.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa