Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kaddáfí nás vyvraždí všechny, bojí se Libyjci

Autor: mivr - 
20. března 2011
11:57

Krutou noc prožili obyvatelé libyjského Benghází. Další a další rakety střílely do domů a lidí. Když Kaddáfí v pátek oznámil příměří, nikdo mu nevěřil. Nenáviděný vůdce Libye nekompromisně a bez slitování bombarduje vlastní zemi a lid.

Město Benghází je vzhůru nohama. V noci na neděli se zde střílelo raketami, od svítání na každé křižovatce stojí ozbrojená milice, tanky křižují ulice. Kaddáfí odmítá sestoupit z vládního křesla.

Přitom v pátek oznámil, že nebude útočit a že vyhlašuje válečné příměří. Západní státy, které už se chystaly na něj zaútočit, se tedy stáhly zpět a čekaly, co se bude dít dál. Libyjci ale Kaddáfímu nevěří už vůbec nic a i tentokrát měli pravdu, když říkali, že to Kaddáfí jen tak nenechá.

Jen pár hodin po prohlášení vyslal Kaddáfí jednotky na místo, odkud mu nehrozilo žádné nebezpečí, a nechal to tam celé rozbombardovat. To asi aby ukázal, že se ho mají ostatní bát, že je schopen všeho. A to on očividně je. Vždyť útočí i na nevinné lidi! Je mu to jedno. Vysílá vojáky a nechává zabíjet Libyjce hlava nehlava.

Kaddáfí je monstrum, říkají Libyjci

O střechu nad hlavou přišla i rodina pana Elbargathyho. Na jejich dům byla svržena bomba, která jim úplně zničila střechu všechny je poranila. Celá rodina teď nemá kde spát, co jíst a děti jsou zraněné v nemocnici.

"Kaddáfí je monstrum. My tu žijeme a pracujeme, my tu musíme zůstat. On ale musí pryč. On to ale tak nenechá. Když se člověk kolem sebe podívá, vidí civilisty, rodiny, ne bojovníky. Chce nás všechny vyvraždit, vím to!"

Místním obyvatelům už na pomoc přiletěla letadla a připluly ponorky a lodě spojenců Francie, Itálie, Velké Británie, Spojených států amerických a Kanady, ale situace je stále velmi vyostřená. Bombardování do nevinných občanů pokračuje.

gogo ( 20. března 2011 21:21 )

Jak pravíl moudrý rebe když umíral : Všechno je jinak .....

lipno ( 20. března 2011 20:27 )

Dejte jim fůru hlíny, ať plácají cihly místo nesmyslů!

gevi ( 20. března 2011 20:08 )

proto jim Kaddáfí rozdal zbraně, aby je mohli obrátit proti němu a úspěšně se tyranovi bránit. Nebo to je snad jinak?

cocococo ( 20. března 2011 20:03 )

Pribudou hordy uprchliku do Italie ,a mezi nima budou tisice teroristu.Vladnouci vrstva evropskych homosexualu je neskutecne idiotska.Do peti let se nebude dat zit v Evrope.To vas ceka.Pro Amiky by Libye byla jednoduchou zalezitosti,presto se do toho nehrnou.Proc???Evropa USA stale kritizuje jako svetovyho policajta,tak at si to ta podelana Evropa taky sama vylize.A koho tam daji az Kaddafi nebude? Dalsi vrazdici monstrum ,ktery se najde po bitve?A co kdyz pak ropu prodaji Cinanum jizni a zapadni Evropa bude muset jezdit na psi ho-vna ,jelikoz Rusove stanovi cenu tak vysokou ,ze ji zaplati jenom Cinani?Co pak,takhle Evropa zabije posledniho policajta kterej ji chrani pred utokem islamistu.

gogo ( 20. března 2011 18:37 )

Souhlasím.

Zobrazit celou diskusi