Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Kaddáfího syn prý zabit! Zabil ho kamikadze pilot?

Chamis Kaddáfí byl velitelem speciálních vojenských jednotek. Za otcě dělal "špinavou práci".
Chamis Kaddáfí byl velitelem speciálních vojenských jednotek. Za otcě dělal "špinavou práci".  (Autor: allvoices.com)
Autor: jaj, INT - 
22. března 2011
06:59

AKTUALIZOVÁNO: V nemocnici kvůli četným popáleninám prý zemřel jeden ze synů libyjského diktátora Muammara Kaddáfího - Chamis (†27). Ten stál za brutálními útoky na povstalce. Některé zdroje tuto informaci ale popírají.

O smrti informují arabská Almanara Media s odkazem na důvěryhodný zdroj, ale zpráva prozatím nebyla oficiálně potvrzena. Při sebevražedném útoku v sobotu libyjský povstalecký pilot narazil do vojenské základny Bab al-Aziziya. Chamis byl prý vážně popálen a převezen do nemocnice v hlavním městě Tripolisu. Dle neověřených zpráv zemřel již v neděli. Kaddáfího syn byl také za brutálními útoky na povstalce.

Libyjští povstalci již zveřejnili jméno tohoto sebevražedného pilota - Muchtar Muhammad Usman. Ten měl prý za úkol bombardovat cíle v Adžedábíji, kde mají pevnost povstalci. Cíl leží na východě země.

Jeho letadlo ale změnilo směr a otočilo se na základnu, tam shodilo bomby na kasárny a poté zamířilo do Bab al-Aziziye. Tento Kaddiáfího bukr se stal cílem i západních spojenců.

Vláda však tyto informace o smrti Chamise popřela. K verzi vlády se přiklání i britský deník Guardian. Podle jeho korespondenta není zpráva o smrti Kaddáfího syna pravdivá a dokonce zpochybňuje i údaje o sebevražedném atentátu.

Chamis, šestý Kaddáfího syn, vedl Kaddáfího nejkrvavější jednotky. Byl zodpovědný za smrt desítek vlastních lidí, které poslal na smrt během odrážení leteckých útoků.

Kaddáfí o jedno dítě přišel už v roce 1986. Při útocích Spojených států tehdy zemřela jeho adoptované dcera Hanna, která byla mezi stovkou obětí tehdejších útoků.

zaviracispendlik ( 22. března 2011 08:48 )

zbytečně s ním diskutovat

zaviracispendlik ( 22. března 2011 08:48 )

a proto amíci v Iráku a Afganistanu zabíjeli civilisty

gogo ( 22. března 2011 08:34 )

O Vaší úrovni svědčí sám obsah Vašeho diskuzního příspěvku... Nemám k tomu co dodat...

ellora_danen ( 22. března 2011 08:14 )

http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/228404-americti-vojaci-pozovali-v-afghanistanu-s-mrtvymi-tely- civilistu-znetvorili-je.html?ref=boxD

limak007 ( 21. března 2011 19:20 )

No pane, vy jste...

Zobrazit celou diskusi