Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Kaddáfí navrhl rezignaci, rebelové chtějí jeho hlavu

Kaddáfí navrhl rezignaci, rebelové chtějí jeho totální porážku
Kaddáfí navrhl rezignaci, rebelové chtějí jeho totální porážku  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, jos - 
8. března 2011
07:16

Libyjský vůdce Muammar Kaddáfí podle televize Al-Džazíra navrhl povstalcům uspořádat schůzi Všeobecného lidového kongresu, na níž by se jednalo o jeho odstoupení a zárukách, které by v takovém případě získal. Rebelové ale návrh odmítli, protože by se to fakticky rovnalo "čestnému" odchodu pro Kaddáfího a urážku pro jeho oběti.

Katarská televize o údajném návrhu neuvedla příliš podrobností. Sdělila jen, že ho Kaddáfí směřoval prozatímní radě ve východolibyjském Benghází, které kontrolují povstalci.

Podle zdrojů z povstalecké prozatímní rady, na něž se Al-Džazíra odvolává, Kaddáfí v návrhu zahrnul požadavek na záruky o osobní bezpečnosti pro sebe a svou rodinu. Také žádal slib, že nebudou postaveni před soud.

Kaddáfí prý za povstalci s nabídkou na zasedání Všeobecného lidového kongresu poslal svého bývalého premiéra Džadalláha Azúze Talhího, upřesnila televize.

Všeobecný lidový kongres představuje nejvyšší zákonodárný i výkonný orgán v zemi a je libyjskou obdobou parlamentu. Dřívější dvoukomorový parlament byl rozpuštěn po převratu v roce 1969.

alex0800 ( 8. března 2011 09:25 )

Co k tomu dodat..? Asi stejná věrohodnost, jako když to napíše Mateřídouška.. Fakt je ten, že je to prů*er.. Al Jazeera je sionistické medium.. Co dodat..? Součást Newscorpu..?

Zobrazit celou diskusi