Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vydírání zabírá: Lékaři dostanou přidáno

Autor: Eva Hofrichterová, koj - 
15. února 2011
05:00

Krize ve zdravotnictví spěje ke konci. Lékaři si v pondělí definitivně vydupali zvýšení platů. Letos o pět až osm tisíc korun, v následujících letech budou jejich platy růst zhruba o 15 % ročně. Teď se ale bouří i policisté a hasiči a také hrozí podáním výpovědi, pokud neodstoupí ministr vnitra Radek John (VV). Kdy tohle skončí. A kdo bude další?

Vydírání státu a braní si pacientů za rukojmí se doktorům vyplatilo! Pokud Lékařský odborový klub zítra dohodu s ministrem Leošem Hegerem (TOP 09) posvětí, lékaři odvolají akci Děkujeme, odcházíme! a stáhnou své výpovědi.

Skoro to vypadá, že vláda už neřeší nic jiného, než platy státních zaměstnanců spojené s nátlakem jejich odborů. Kromě lékařů eskaluje spor mezi policejními odbory a ministrem vnitra. Odbory přiznaly, že se vydíráním státu lékaři nechali inspirovat.

Žádají hlavu ministra vnitra Johna. Podle něj je nutné počet policistů snížit. „Máme 430 policistů na sto tisíc obyvatel. Na Slovensku to je 250, ve skandinávských zemích 200,“ říká ministr vnitra Radek John. Odboráři se bouří, že takové srovnání pokulhává. V jiných zemích podle nich všechny bezpečnostní složky nespadají pod rezort vnitra, ale třeba i spravedlnosti. Premiér Petr Nečas (ODS) včera upozornil, že vláda žádné prostředky policistům a další uvolnit z rozpočtu nehodlá.

„Státní rozpočet je schválen, my v žádném případě nezvýšíme deficit o jednu jedinou korunu, o jeden jediný halíř,“ prohlásil Nečas. Policejní prezident Petr Lessy chce garantovat, že policistům letos neklesnou mzdy o víc než sedm procent.

klaun11 ( 21. února 2011 13:23 )

Naprosto souhlasím.

brok0612 ( 18. února 2011 15:44 )

Prosím vás -- platte ty lékaře -- pořádně !!! Co pak je možné aby na platy lékařu--policistu a hasiču nebyli platy??? ---- Je to asi tím že jste je nepotřebovali---- Až budou nedej bože záplavy--- povodně------Tím jak zachranují je k nezaplacení---------(((((((( zamyslete se!!!!!!!!!!!!!!!

doodledoctor ( 16. února 2011 13:45 )

Oprava... předchozího příspěvku: Souhlasím s tebou ...simamach. Je smutné, že tohohle (M)Enegeleho klona s vojenskou hodností potkávám všude. Kam vstoupí, tam je cítit zápach LOK. Když na čas zmizí, objeví se další klon, a ještě agresivnější. Konečně se dr.Mengelemu splnil jeho sen.

doodledoctor ( 16. února 2011 13:40 )

Také ti dávám za pravdu... simamach. Jeto jeden z těch klonů lékařské Mafie s hodností kapitán. Proto je tak odvážný a sprostý. Dej blci někaou funkci...

simamach ( 16. února 2011 12:30 )

To jsi mě jako chtěl urazit?

Zobrazit celou diskusi