Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

VIDEO: Jak se šéf Motola snažil vysvětlit KULICHY

Video se připravuje ...
Autor: ap - 
3. února 2011
15:36

Šéf motolské nemocnice Miloslav Ludvík se ve čtvrtek před novináři snažil popřít, že by kdy v jeho nemocnici docházelo k manipulaci se státními zakázkami. Na důkaz si vzal plnou verzi videa, jehož sestříhaná verze koluje po internetu. Také se pokoušel vyvrátit, že by nemocnici pomáhali se sháněním peněz protekční pacienti - tzv. KULICHOVÉ.

Více než dvě hodiny se ve čtvrtek snažil Miloslav Ludvík přesvědčit média, že jeho vlastní slova o podivných praktikách v motolské nemocnici jsou zmanipulovaná. Na svou obhajobu ukázal nesestříhanou, oficiální verzi videa z výjezdní porady nemocnice.

Slova o korupci a kuliších prý myslel preventivně.  "Něco takového se u nás neděje," řekl s tím, že podává trestní oznámení.

Kuliši peníze nezajistí, Kulichy potřebujeme

"No, to béčko (dětská část nemocnice) mohlo být skoro už hotové, upřímně řečeno. Já to říkám jako vtip, ale ono to tak někdy je a já velmi, ale velmi prosím, abyste si uvědomili, že přes tyto lidi my ty peníze opravdu dostaneme," říká na videu Ludvík.

"To je ten systém kulichů, kdy vám někdo z mého sekretariátu volá a posílá vám ty lidi a vy jste schopni je velmi dobře odpravit a velmi dobře se k nim chováte," popsal lékařům, jak se ke kulichům chovat.

Podle něho se ale v žádném případě nejedná o preferování určitých pacientů. Ne, žádný kulich nám peníze nezajistil. Vy snad znáte někoho, kdo by sám dokázal přesunout pět miliard?" ptal se Ludvík emotivně novinářů. Podle něho "kulichové pomáhají šířit dobré jméno nemocnice a když má nemocnice dobrou pověst, tak má lepší možnosti dostat se k investicím."


O zfalšovaných zakázkách nic neví

I slova o manipulacích v nemocničních zakázkách byla prý vytržená z kontextu. "Nemluvím o tom, že se tady takové věcí dějí," tvrdí ředitel o svém výjezdovém proslovu k lékařům, kde říká:

"Páni přednostové a primáři samostatných oddělení velmi dobře vědí, že my sice občas soutěžíme, ale ta soutěž vypadá tak:  je pět firem, které mohou dodat materiál. Tak se řekne firma A se zúčastní, firma B se zúčastní, firma C se zúčastní, firma D vyhraje, firma E se zúčastní. Příště se to prohodí. Fakt si myslíte, že to nevím?"

Jeho slova měla prý preventivní charakter. Na videu však též říká: "Protože příští rok potřebujeme ušetřit, tak si na to dáme všeobecný pozor, ano? Tohle skončí a bude to pod osobní sankcí. To znamená, že kdo to nepochopil, bude si muset hledat nové zaměstnání," Zřejmě další preventivní varování před něčím, co se v Motole nikdy nědělo.

Měli bychom být tedy klidní. Kuliši nejsou pacienti, kteří by díky protekční péči zařizovali motolské nemocnice peníze, ale VIP pacienti, jejichž dobré slovo hraje roli při získávání dotací. Ten rozdíl musí být podle slov pana ředitele každému hned zřejmý...


vinnetouvi ( 5. února 2011 10:29 )

ty *** byly t.e.p.l.o.u.š.

vinnetouvi ( 5. února 2011 10:28 )

Odpornějšího ***e už snad ČR nemá. Slizoun narcistickej bez korekce, TFUJ!!!!

susanah ( 4. února 2011 21:12 )

A ten ubožák Heger ho ještě pochválil, že je dobrý manažer!!!!

libor123 ( 3. února 2011 22:43 )

A to ještě sedí na svém místě? Okamžitou výpověď a bez odstupného.

2761946 ( 3. února 2011 21:50 )

Tomu se říká demokracie,to je bordel v naší zemi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa