Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zpověď Slováka, který se přidal k separatistům: Ukrajincům se postavím po boku Čechů!

Autor: shp - 
23. srpna 2014
06:30

Přijel na Ukrajinu, aby bojoval proti Ukrajincům! Slovák Miroslav (38) se přidal na stranu proruských separatistů podle vlastních slov z přesvědčení. Sám přiznal, že na Ukrajině stojí po boku nejenom krajanů, ale i Čechů. Zda se už dostal do boje, odmítá prozradit...

Slovák je na Ukrajině po boku dalších Slováků i Čechů. „Nejprve jsme byli čtyři Slováci, potom se jeden z nás vrátil domů pro humanitární pomoc. Je nám od 27 do 42 let, nacházejí se zde i Češi,“ přiznal poměry v táboře separatistů Miroslav v rozhovoru pro Nový Čas.

V jeho paměti navždy zůstane cesta, kterou na Ukrajinu absolvoval. „Do utečeneckého tábora jsme jeli autobusem 56 hodin téměř bez přestávky. Tam jsme kontaktovali domobranu, která nás převezla k další skupině, a nakonec jsme skončili v náborovém centru. Nejhorší byl pohled na rozstřílený autobus, na kterém bylo napsané slovo děti, byla to strašná cesta,“ prohlásil Miroslav.

Na Ukrajině je připraven zůstat až do konce bojů. „Tábor, ve kterém se nachází, je umístěn necelých 100 kilometrů od vězněného Slováka Miroslava Roháče. „Výzbroj a zbraně jsme dostali od našeho velitele. Jsou úplně nové. Ukrajinští vojáci je zahodili při prvním útoku a dezertovali, protože byli násilně naverbováni. Povalují se tu tuny zbraní. Máme nové AK-47, odstřelovací pušky Dragunov a RPG,“ dodal Slovák.

„Jsme z diverzní skupiny a řídíme se partyzánským stylem boje »znič a uteč«. Hlídáme štáb, čistíme zbraně a dospáváme probdělé noci,“ dodal Miroslav, který se vyhýbal přímé odpovědi na otázku, zda se Slováci a Češi dostali do přímých bojů. To by jim totiž mohlo při zatčení přitížit. „Kdyby Slovák bojoval v armádě cizí země, mohl by za to dostat dva až osm let vězení,“ podotkl analytik Ivo Samson. Miroslav by se však nerozhodl jinak. „Už jsem nemohl přihlížet utrpění bratrského národa,“ uzavřel.

lubor.hovorka ( 20. října 2014 16:34 )

Ano předávám se k lidem co požadují aby Banderovci z Ruska vrátily spět do Ruska a svého totalitního prezidenta Vladimíra Putina vzali sebou. Dokud bude u moci v Rusku fašisticko-marxistická ideologie bude celá Evropa v ohrožení a proto se musí celá Evropa + zbytek světa postavit fašistické hrozbě která přichází z Ruské federace. Musíme se zasadit aby EU pomohla Ukrajinskému lidu a včetně nasazeních vojsk.

blajda ( 26. srpna 2014 18:57 )

Co je to za dementa? Pomáhat bratrskému národu ? Je vidět, že nezažil srpen 68, kdy ruští bratři stříleli do našich lidí a pustošili kde co. Bože to je hovado

luder ( 24. srpna 2014 01:07 )

Poláci i svět mají slabou paměť...Tohle se děje i dnes. http://www.teplickykuryr.cz/news.php?extend.5425.2

japos22 ( 23. srpna 2014 21:45 )

Neví nic, ale umí o tom dlouho poutavě vyprávět

japos22 ( 23. srpna 2014 21:28 )

Zobrazit celou diskusi