Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Čech Vojtěch, který padl za Putina: Žil s exmanželkou Hlinky a vzal si jeho jméno!

Autor: Etienne Bláha, Jana Ulrichová, lmk - 
4. září 2014
05:00

Potvrzeno! Při bojích na Ukrajině padli první Češi. Oba v uniformách proruských vzbouřenců. Učitele z Brna Ivo Stejskala (†40) zabili u vesnice Mijusinck. Tam měl zemřít i řidič z Žatce Vojtěch Hlinka. Muž, který si vzal příjmení po slavném hokejovém trenéru Ivanovi!

Květoslava Hlinková (68) žila se slavným trenérem Ivanem Hlinkou 27 let. Jenže 26. února 1996 přišel rozvod. Příjmení si exmanželka nechala a rok nato se seznámila s mnohem mladším Vojtěchem Štefanem. Zajímali se spolu o ezoteriku a při společných návštěvách astroložky se sblížili…

Známost přerostla v lásku a byla tu svatba. Příjmení si však překvapivě neměnila Hlinková, ale Štefan! »Ukradl« tak přes Květu slavné příjmení. „Nejvíc Ivanovi ublížilo, když si jeho první žena vzala skladníka a on přijal jeho příjmení. Volali na něj »pane Hlinka«. To byla pro Ivana psychická rána,“ řekl před časem deníku Sport kamarád trenéra a bývalý masér národního hokejového týmu Václav Šašek.

Video Zprávy: Padlý Čech na Ukrajině je z rodiny Hlinky! A soud grázla v BMW! - redakce Blesk.cz
Video se připravuje ...

Manželství ale nebylo šťastné. Neměli peníze a živoření popsala sama Hlinková ve své knize: „Včera Vojta jedl kus suchého chleba a říkám: „Salám by byl dobrý, viď?“ A on se soustem v ústech řekl: „Vždyť ho tam mám, nevidíš?“ Zničená žena si doma přitápěla troubou, protože neměli na elektřinu. „Ivan má narozeniny. Je zvláštní, že to byla první myšlenka, se kterou jsem se probudila,“ přiznala Květoslava ve svém deníčku během manželství s Vojtou. A když pak ztratil práci, vztah byl v troskách. Mluví se o tom, že hrál automaty, nadělal dluhy, měl prý problémy i s policií.

Po čase sice začal dělat řidiče, ale to byl spíše útěk z domova. Na cestách po Ukrajině si našel jinou ženu, kterou si nakonec vzal. I to může být důvod, proč Vojtěch jel, údajně s humanitární pomocí, na boji zmítanou Ukrajinu.

ninka64 ( 4. září 2014 21:01 )

Eliško ty jsi hloupá jak daleko vidíš!

jana999 ( 4. září 2014 17:28 )

neznáme jeho pravé jméno, kdo ví jestli tam odtud nepochází a nešel pomoct svým krajanům

jana999 ( 4. září 2014 17:27 )

on bojoval za putina? snad za východní ukrajinu ne? už by ty pisálky co něco pořád podsouvají, aby se vyprovokovala válka by měl někdo rychle odstranit, než kvůli nim, aby si mohli koupit nový mobil, přijde svět zase do katastrofy

eliska963852 ( 4. září 2014 13:55 )

Když si vzal téměř o 30 let starší ženštinu, která ani v mládí asi nebyla žádná krasavice a ještě k tomu padl za Putina. Prostě magor.

franta.onan ( 4. září 2014 12:42 )

A pro maséra Vaška Šaška není jeho příjmení psychická rána? Za to bych rodičům pěkně poděkoval

Zobrazit celou diskusi