Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Sousedé o žoldákovi, který ukradl jméno Hlinkovi: Byla to pijavice!

Autor: Jana Ulrichová - 
6. září 2014
05:30

Jako by měl dvě tváře. Přátelé vzpomínají na Vojtěcha Hlinku (†46), který zemřel během bojů na Ukrajině, jako na fajn chlapa. Jinak ale mluví lidé z okolí domu v Litvínově, kde žil s Květou Hlinkovou (68), první manželkou hokejové legendy Ivana Hlinky (†54). Podle nich byl pijavice, která ženě zkomplikovala život.

Ještě v roce 2005 mluvila Květa Hlinková o Vojtěchovi, který si spolu s ní vzal i slavné jméno hokejisty a trenéra, jako o svém zachránci. „Jednoho dne u nás zazvonil telefon. Ozval se příjemný mužský hlas, který mi nabízel nějaké čisticí prostředky. Tak jsem se seznámila se svým nynějším mužem Vojtou. Jenom jemu vděčím za to, že jsem to všechno přežila,“ uvedla tehdy pro časopis Marianne.

„Byla jsem zoufalá, jen Vojta mě držel nad vodou. 18. března 2000 jsme se vzali. Snad konečně začalo lepší období našeho života,“ doufala tehdy.

Peklo na zemi

Happy end se ale nekonal. „Šlo mu jen o peníze. Úplně ji zničil. Vzal jí všechno, úspory, zlaté šperky. Měla velký hezký byt v přízemí. Protože jí ale připravil o všechno, musela se přestěhovat do malého podkroví,“ řekla žena, která žije ve stejné ulici.

„Měla s ním peklo, několikrát na něj volala policii. Rodina ji kvůli němu zatratila. Syn za ní nechodí, vnučku nevídá,“ dodala. Další ze sousedek potvrdila, že kvůli Vojtěchovi neměla kolikrát ani co jíst. „Nosívala jsem jí jídlo,“ řekla.

Video Zprávy: Padlý Čech na Ukrajině je z rodiny Hlinky! A soud grázla v BMW! - redakce Blesk.cz
Video se připravuje ...

O smrti neví?

V současné době žije Květoslava Hlinková v domě s pečovatelskou službou. Blesk ji tam ale nezastihl. Její stav se prý zhoršil, proto byla hospitalizována. „Určitě o jeho smrti neví a asi by ani vědět neměla. Nepřidalo by jí to,“ řekla jedna ze spolubydlících.

Dombas, vstavaj, napsal příteli…

Přátelé na Vojtěcha Hlinku vzpomínají jako na hodného kluka. „Jako kamarád byl moc dobrej. Znám ho z téhle stránky, nikdy mě nepodrazil a rád pomohl,“ řekl jeden z Vojtěchových přátel.

Zároveň ale přiznal, že ví i o tom, že „občas dělal špatné věci“. O svém záměru jet na Ukrajinu, mu prý říkal. „Rozmlouval jsem mu to, nedal si ale říct. Byl jsem s ním v kontaktu denně, až do té doby, než odjel na Ukrajinu. Pak mně 31. 7. napsal přes Skype „DOMBAS, VSTAVAJ“. Pak už se neozval,“ uvedl.

Co píše Hlinková ve své knize:

„Upínám se k Vojtovi, chtěla bych mu dát lásku, chtěla bych mu dát všechno, ale nějak mi to nejde. Mrzí mě to, ale ještě pořád nejsem uzdravená z té své předlouhé nemoci, jejíž diagnóza zní: Ivan Hlinka. Vojta si to uvědomuje a já jsem mu velmi vděčná, že mi dává čas“ a další...

Kniha Hlinkové o svém muži. Kniha Hlinkové o svém muži. | archiv Blesku

nafta ( 9. září 2014 12:19 )

Teta nemá doma zrkadlo??? To bola naozaj láska do poslednej koruny.

lissska ( 6. září 2014 12:45 )

Paní vypadá velmi staře.Co čekala od kluka?Dost si věřila,když si ho vzala za manžela

kung-fu-jane ( 6. září 2014 12:31 )

nosradamus ( 6. září 2014 10:54 )

Aj o Palachov písali komunistickí novinári,že bol psychopat a vidíte časy sa menia,možno aj tento hrdina bude raz docenený.

boball ( 6. září 2014 07:11 )

Baba neměla doma zrcadlo?Stejný jako když si dědek myslí,že osmnáctka se zamilovala do jeho suché švestky

Zobrazit celou diskusi