Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čecha na Ukrajině vyznamenal šéf separatistů! Brňan je údajně mrtvý

Bojovat na Ukrajinu jeli zřejmě dva Češi. Oldřich grund vyznamenaný za statečnost a Ivo Stejskal, který podle některých informací padl.
 (Autor: Facebook.com)
Autor: oj - 
6. srpna 2014
15:00

Válčí na straně separatistů a dostal vyznamenání za statečnost od plukovníka Strelkova, o kterém se spekuluje jako o muži, který nechal sestřelit letadlo malajských aerolinek. Rus ani Ukrajinec to však není. "Jmenuji se Oldřich Grund. Jsem občan České republiky," hlásá muž na videu. Jeho pravost ale není možné ověřit.

Grund má na svém facebookovém profilu fotografie v maskáčích a se zbraněmi z města Kramatorsk, který před měsícem dobily ukrajinské jednotky. Zveřejnil také snímek dokladu vydaného Doněckou lidovou republikou, který ho opravňuje držet zbraň.

Podle některých diskutujících je původem z Novorussiji - mezinárodně neuznaný stát vzniklý spojením Doněcké a Luhanské lidové republiky. Podle jiných ale ruština není jeho mateřským jazykem. Jisté ale je to, že na Facebooku má mnoho českých přátel a statusy píše česky.

Ivo Stejskal padl?

Na straně separatistů stál i Brňan Ivo Stejskal. Před několika dny se ale objevila zpráva, že zemřel při bojích v Doněcku. Ministerstvo zahraničí o něm nemá žádné informace. Pokud opravdu zemřel, mohl být pohřben do hromadného hrobu.

ninka64 ( 3. září 2014 17:34 )

Kde se tu vzaly příspěvky ze 7.8....??????????????

zazra ( 10. srpna 2014 22:11 )

Na obou stranách ano, ale kdo říkal, že je i tento Brňanem?

vrtajzub ( 7. srpna 2014 08:26 )

vrtajzub ( 7. srpna 2014 08:24 )

presne ako si napísal, zhluk pometených chudákov USA si myliť s RUSKOM ?

tgbb ( 6. srpna 2014 23:42 )

nezvratné důkazy o sestřelení malajsijského MH 017 letadlo bylo sestřeleno fašistickou juntou Kyjeva řízenou fašistickou diktaturou USA http://aeronet.cz/news/sokujici-analyza-k-sestreleni-malajsijskeho-mh-017/ fotky důkazy :: Vstupní otvory střel na vnějším plášti Střela vzduch vzduch , která se otřela o nosnou plochu CBC News interviews an OSCE investigator who monitors the crash site of flight MH17. In that interview he states, that till now there was no evidence that a missile had hit the plane. http://www.youtube.com/watch?v=76PG9RQStFU

Zobrazit celou diskusi