Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Učitel tělocviku Stejskal prý padl na Ukrajině! Jeho smrt oslavuje komunistická buňka

Autor: ljš - 
3. září 2014
09:10

Ještě nedávno vyučoval malé děti tělocvik a občanku, pak vzal do ruky zbraň a vydal se po boku proruských separatistů válčit. Brněnský učitel Ivo Stejskal za to spolu s dalším Čechem zřejmě zaplatil životem. Komunisté ho teď oslavují jako hrdinu.

Podle prohlášení Oldřicha Grundy, dalšího Čecha, který na Ukrajině bojuje, zemřeli Ivo Stejskal a další Čech Vojtěch Hlinka u vesnice Mijusinck, kde byli také pohřbeni. O život přišli údajně už 12. srpna.

Na webu frýdecko-místecké KSČM se záhy objevilo vzpomínkové video, které Ivo Stejskala oslavuje jako hrdinu a bojovníka proti fašismu. Jeho fotografie a videa jsou podkreslené tklivou verzí ruské hymny.

Nahrávka obsahuje také záběry, které zveřejnila ruská televize. Na ní Stejskal vysvětluje, proč na Ukrajinu přijel. „Když jsem viděl, co se tu děje, nezbylo než přijet. Když si jenom řekneme, že to, co se stalo v Oděse, je špatné, tak to nestačí. Musíme přijet a jít bojovat. I tady bojují Slované. Je to genocida rusko-ukrajinského lidu,“ řekl.

Ideály ale nemusely být jedinou motivací, která Čecha na Ukrajinu přivedla. V Brně dlužil poměrně velkou částku na nájemném a hrozilo mu vystěhování. Není proto vyloučeno, že se na Ukrajině nechal najmout jako žoldák za peníze. Ti berou údajně až 300 eur (8 tisíc korun) na den.

Stejskal s Hlinkou nebyli jedinými Čechy, kteří na Ukrajině bojují. Podle odhadu zpravodajských služeb jich je mezi vojáky nejméně třicet, pravděpodobně jich je ale mnohem víc.

pjotri ( 4. září 2014 02:59 )

jezis marja, uz to nehul... Bejvalej sef KGB Putin a hrdina? Aha, ty mas asi na mysli, jak HRDINSKY zastrelil toho tygra, nebo hrdinsky vylovil predem nachystaou amforu, ze? jak muzes vypustit takovou p.i.co..inu z huby?? ja se radsi necham krutoovladat prisluhovaci usa, nez rusakama. jen tak mimochodem, ja se mam podstatne lip, nez za komuistu. a ruiny a miliony mrtvych zustavaji predevsim po rusacich, a to hlavne ve vlastnich radach - hned po VRSR (jestli vis, co to je) zacaly gulagy a funguji dodnes. nemel o vecech, o kterych nic nevis.. a pokud se ti pod amikama zije tak straaaasne zle, nikdo ti nebrani pozadat v rusku o azyl, jak to udelal ten deb.il Dapardieur.. Jenze tebe by tam Putin osobne kopl do riti, ponevadz ty mas tak akorat v p.r.de.l.i vsi, na rozdil od toho Depardieura. Je zajimavy, ze ti, co tu nejvic pi.c.u...ji ani vzdalne neuvazuji, ze by se odstehovali do zeme svych pochybnych vzoru, do ruska.. taky by me zajimalo, PROC se rusaci prsi k nam a do nemec a do te zle ameriky, kdyz se jim zije pod Putinem taaaak skvele. Pokud mi to vysvetlis, smeknu.. Jeste jednou te prosim, uz to nehul a bez bojovat za Putina. Bude tu klid.

pjotri ( 4. září 2014 02:46 )

ty ho znas, ze vis, ze nic nedokazal? to je argument uplne na pi..u

pjotri ( 4. září 2014 02:44 )

 ses teda projevila,kravo

pjotri ( 4. září 2014 02:43 )

 jeste poznamka: jak to, ze nemaji zakladnu u nas, na slvensku, v rakousku, polsku, pobalti? ja v zadnym pripade nejsem fanda amiku.. to ani nahodou. ale pokud bych si mel vybrat, pod kym zit, URCO bych si nevybral rusaky.. to uz tu bylo... radsi budu jezdit v zapadnich autech, nez v ruskych. urcite se budu radsi koukat na korejskou LG televizi, nez na ruskej kram (i to uz tu bylo). A urcite budu radsi cestovat na zapad, klidne i do usa, kanady, francie atd, nez do ruska.. je videt, ze ho...no pamatujes..

pjotri ( 4. září 2014 02:36 )

mimochodem, protoze sama vis hov..o, i ty bys mela pouzivat sluvka jako UDAJNE, PRY atd...

Zobrazit celou diskusi