Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zchlazení na Ukrajině: První dáma a děti prezidenta se zapojily do ledové výzvy

Rodina ukrajinského prezidenta Porošenka se zapojila do ledové výzvy
Rodina ukrajinského prezidenta Porošenka se zapojila do ledové výzvy  (Autor: EPA, Youtube)
Autor: simao - 
4. září 2014
08:01

Zatímco svět trne při pohledu na dění na východní Ukrajině, početná rodina prezidenta Petra Porošenka si užila bezstarostné chvíle. A zapojila se do "kbelíkové výzvy" Ice Bucket Challenge, která pobláznila světovou veřejnost. Studenou vodu s kostkami ledu na sebe nechaly převrátit nejen Porošenkovy školou povinné děti, ale dokonce i první dáma.

Čokoládový princ, tedy podnikatel a nyní i ukrajinský prezident Petro Porošenko, se před kamerou neobjevil. Zato jeho manželka Marina a tři z jejich čtyř dětí ano. S první dámou jsou svoji od roku 1984 a mají nejstaršího syna Olexeje (29), dvojčata Jevgeniji a Oleksandru (14) a nejmladšího Mihajla (13).

Porošenkovi se zapojili do charitativní akce Ice Bucket Challenge, kterou rozpoutala nezisková organizace ALS Association, sbírající peníze pro boj s amyotrofickou laterální sklerózou. Ukrajinský prezident však tohle video, kterých se za poslední dobu objevilo na sociálních sítích "mraky", vyvěsil na Facebook a YouTube.

Petro Olexijovyč Porošenko, který zvítězil v prezidentských volbách v květnu 2014, je podle Forbesu sedmým nejbohatším Ukrajincem. Vlastní např. největšího ukrajinského výrobce čokolády, firmu Rošen. Nyní má však především obří starosti - co s východem Ukrajiny, kde řádí proruští separatisté a povzbuzeni Ruskem žádají odtržení od země.

Porošenko ve včerejším telefonickém rozhovoru se svým ruským protějškem Putinem probíral možnosti složení zbraní. Na kýženém příměří se však stále ještě nedomluvili. Porošenko Rusku vyčítá, že rebely podporuje vojensky. Moskva to i nadále odmítá.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

steelheart ( 4. září 2014 10:52 )

souhlas

steelheart ( 4. září 2014 10:51 )

zaledovat!

abcd.adcb ( 4. září 2014 10:34 )

Tak se mazej umýt, chlapče!

abcd.adcb ( 4. září 2014 10:31 )

S těma fašounama má pravdu, chlapče!

abcd.adcb ( 4. září 2014 10:30 )

Lahký gulomet!

Zobrazit celou diskusi