Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Oblačno, bouřka 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragický konec nerozlučných kamarádů: Patrik (†28) a Ali (†22) zemřeli při nehodě

Autor: csk - 
10. února 2019
19:50

Dva kamarádi Patrik (†28) a Ali (†22) z východoslovenských Michalovic tragicky zahynuli při nedělní autonehodě mezi severoirskými městy Dungannon a Moy. Osudnou se jim stala nebezpečná zatáčka v úseku s velkou nehodovostí. Podle předběžných informací neštěstí způsobil řidič protijedoucí toyoty.

Dvojice kamarádů se do Irska vydala za lepším živobytím. Jejich sen bohužel předčasně ukončila autonehoda a rodinám nezbylo nic jiného než oči pro pláč. Pozůstalí navíc musejí shánět tučnou sumu na převoz ostatků zpět domů.

„Prožíváme to velmi těžce a manželka je na tom zle. Bojím se o její zdraví,“ svěřil se plačky Patrikův otec Milan (85) webu Pluska.sk. S Gábinou (55) teď přišli o jediného syna. Naštěstí jsou jim velkou oporou dcery Lenka (22) a Katarína (30). Starší ze sester se teď snaží zorganizovat bratrův převoz a vyřizuje potřebné formality.

Veřejná sbírka

Rodině se rozhodli pomoct i přátelé a kolegové zesnulých. Veřejná sbírka, kterou uspořádali, stihla vybrat během jednoho dne 5000 liber. „Transport jednoho bude stát okolo 4500 eur. A to jsme ještě sehnali levnou pohřební službu, jinak by to stálo mnohem více, prý se to může vyšplhat až na 14 tisíc eur,“ dodal truchlící otec. Pohřební služba se prý pro mladíky vydá až v neděli ráno.

Kamarádi od školy

Patrik a Ali byli oba dva vyučení automechanici a kamarádili se spolu už dlouhá léta. Chodili do stejné školy a sdíleli spolu lásku pro automobily. První se do ostrovní země vydal Ali, v Irsku totiž žije jeho maminka s přítelem. Patrik ho brzy následoval. V Michalovcích totiž dřel za minimální mzdu.

Dvojice na ostrově pracovala v továrně na výrobu pojízdných schodů do letadel. „Byl tam rok a půl v kuse. Teď měl dorazit domů, nebyl tu ani na Vánoce, tak moc jsme se na něj těšili,“ vypráví zdrcený otec se slzami v očích s tím, že mu jediný syn přijede domů v cínové truhle.

Skončila v nemocnici

Rodina se smutnou zprávu dozvěděla od známého z vesnice, který shodou okolností žije také v Irsku. „Říkali nám, že to nebyla jejich chyba, ale řidiče jedoucího v protisměru. Zatím ale nemáme žádnou oficiální zprávu.“ Mladíci jeli ve stříbrné octavii. Spolu s nimi jela Aliho polská přítelkyně, která byla s těžkými zraněními převezena do nemocnice v Belfastu.

Nehoda se stala po nedělním poledni na nepřehledném úseku silnice A29. Dalšími účastniky byla posádka šedé toyoty. Ve věci tragédie s rodinou spolupracuje slovenský honorární konzul v Severním Irsku Tom Sullivan. „Je to mimořádně tragická událost, moje myšlenky jsou s rodinami zainteresovaných a se všemi zraněnými,“ uvedl.

Děsivý vzkaz

Kamarádi dvojice jim mezitím posílají srdceryvné vzkazy na sociálních sítích. Mrazivou ironií osudu je, že tři dny před nehodou napsal Ali ve špatné náladě status: „Dobře, ignoruj mě. Jednoho dne ti budu chybět.“

antismejd ( 11. února 2019 10:34 )

Ali z východoslovenských Michalovců....to je fakt k popukání....

offline ( 10. února 2019 20:44 )

Proč recyklujete dva dny starý článek? Dneska nebyly čerstvé mrtvoly? https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/594221/patrik-28-odjel-za-praci-do-severniho-irska-tam-dosl o-k-tragedii.html

slovan1954 ( 10. února 2019 20:04 )

Ci pana,ta oni buli šaleny...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání